DİYARBAKIR'da polis servis midibüsüne PKK'lı teröristlerin geçen perşembe günü bomba yüklü araçla düzenlediği ve 7 polisin şehit olduğu saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen komiser yardımcısı 40 yaşındaki Tamer Aktaş’ın cenazesi memleketi Gümüşhane’ye gönderildi.
Diyarbakır’dan askeri uçakla saat 16.15'de Trabzon Havalimanı’na getirilen cenazeyi Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ile şehidin yakınları, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş karşıladı.
Şehit komiser yardımcısı Tamer Aktaş’ın eşi Fatma Aktaş, tabutun cenaze aracına konulması sırasında gözyaşlarına boğuldu. Karşılama töreninde ayakta durmakta zorluk çeken şehidin kayınvalidesi Zeynep Öztürk’ü de yakınları sarılarak teselli etmeye çalıştı.  Şehidin 4 yaşındaki kızı Betül Aktaş ise yakınlarının kucağında şaşkın bakışlarla olup biteni anlamaya çalıştı.
Şehit komiser yardımcısı Aktaş’ın cenazesi yaklaşık 40 araçlık konvoyla Gümüşhane’ye gönderildi. Cenaze, yarın öğle namazı sonrasında Zafer Meydanı'nda kılınacak namazın ardından Emirler Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

DHA