Salih GÜNER KIRŞEHİR(DHA)- DİYARBAKIR`ın Sur İlçesinde PKK`lı teröristlerce şehit edilen Uzman Çavuş Uğur Şahin, bugün memleketi olan Kırşehir`in Kaman İlçesi Tatık Köyü`nde düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.
Diyarbakır`ın Sur İlçesinde terör örgütü PKK`ya yönelik operasyonda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 37 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Uğur Şahin`in cenazesi, helikopterle memleketi Kırşehir`in Kaman İlçesi`nin Tatık Köyü`ne getirildi. 2 kız ve 1 oğlu bulunan Jandarma uzman çavuşun ailesinin Kırıkkale`de oturduğu için Tatık Köyü muhtarlığınca köy konağının önüne taziye çadırı kuruldu ve Türk bayrakları asıldı.
Emekli baba Ahmet Şahin ve anne Karkız Şahin, oğullarının şehit haberiyle büyük acı yaşarken, şehidin ailesi gözyaşlarını tutamadı.
Köy meydanındaki törene Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya başta olmak üzere yüzlerce kişi katıldı. Töreninin yapıldığı alana getirilen şehidin cenazesi tekbirlerle alındı. Evli ve 3 çocuk babası şehit Uzman Çavuş Şahin`in cenazesi, ikindi vakti düzenlenen cenaze töreninin ardından köy mezarlığında toprağa verildi.
Teröre tepkisini dile getiren şehidin amcası Adil Şahin, “Allah’ın izni ile yıkılmayacağız. Vatanımız sağ olsun, bir tek acı bende değil Türkiye genelinde var” dedi.


DHA