AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, başkanlık sistemi ile Türkiye’nin istikrarsız günlerini geride bırakacağını söyleyerek, "Baharda bir referandum gözüküyor. Bizler de bunu sahada insanlarımıza anlatacağız" dedi.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, başkanlık sistemi ile ilgili konuştu. Göktürk, "Ülkemizin koalisyonlarla kaybedecek yıllarının olmadığı ortada. Buna bir çözüm üretilmesi gerekiyordu. Bu konuda da gerçekten iyi bir yol aldığımızı düşünüyorum. Bizim hazırladığımız anayasa teklifi Milliyetçi Hareket Partisine sunuldu. Ana başlıklarıyla Cumhurbaşkanlığı makamını güçlendiren, ülkedeki çift başlılığa bir son veren, seçimle gelmiş olan Cumhurbaşkanını sembolik bir makam olmaktan çıkaran bir teklif hazırladık. Seçimle Cumhurbaşkanının 5 yıl süreyle ülkeyi yönetmesi için bir düzenleme yapılacak. İnşallah bu, ülkemiz için son derece iyi olacak. İnsanlarımız sandık başına gidip oylarını veriyorlar ve sonrasında 'acaba koalisyon mu olacak' endişesiyle de baş başa kalıyorlardı. Başkanlık sistemi ile bu tehlike ortadan kalkacak" diye konuştu.
Göktürk, baharda referandum yapılması olasılığı bulunduğunu belirterek, "Bizler de bunu sahada insanlarımıza anlatacağız. Gördüğümüz kadarıyla da halkımızın büyük çoğunluğu artık ülkenin istikrarını devam ettirmesi yönünde karar verecek. 7 Haziran sonrasında yaşananları da gözönüne getirdiğinizde bu sistemin ülkenin geleceği açısından ne denli önem taşıdığına herkes daha iyi vakıf olacaktır" dedi.

DHA