MHP'li Arzu Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB ile müzakarede referanduma gidilebileceği açıklamasına ilişkin "Cumhurbaşkanının böyle dönemsel çıkışları oluyor. Bunlardan biriside bugün yaptığı çıkış. Referandum dendiğinde AB ile ilgili böyle bir sürecin yaşanmasının makul olmadığını düşünüyorum. Biz AB'ye muhtaç değiliz." dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, TBMM grup salonunda emeklilikte yaşa takılanlarla birlikte basın toplantısı düzenledi. Arzu Erdem emeklilikte yaşa takılanların sorunlarından bahsederek bu konuda verilen kanun tekliflerinin iktidar partisi tarafından yanıtlanmadığını bildirdi. Emeklilikte yaşa takılanlardan Serpil Şahin de toplantıda yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Arzu Erdem, Oktay Vural'ın Grup Başkanvekilliğinden istifa etmesine ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi: "Bizim ülkümüz milletimize hizmet etmek. Bu noktada kullandığımız yöntemlerde doktrinimiz aslında. Ülkücüde bulunması gereken en güzel örnekler, menfaatleri uğruna mücadele etmeyi bir kenara bırakın önce vatan, sonra millet, sonra partim ve en son ben demeliyiz. Biz artık 'ben' de dememeliyiz. Ülkümüze aşık olan insanlarız bizler. Lider- teşkilat- doktrin esasında bu üçleme çok önemlidir. En önemlisi doktrinimizde amacımıza ulaşmak. Sabır metanet gerekiyor. Makul duruş gerekiyor. Bizler bu duruşu sergileyeceğiz. MHP'de siyaset yapanların önce vatan sonra millet sonra partim demeli. Ben unsurunu tamamen kenara bırakmamız gereken dönemdeyiz biz. Biz demeyi bilirsek terörün de üstesinden geliriz."

Arzu Erdem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB ile müzakerede referandum açıklamasına yönelik şöyle konuştu: "AB uyum komisyonundayım. AB ile ilgili aylardır yaptığımız çalışmalarda AB sürecinin önünü bir şekilde tıkanacağını söylemiştim. Cumhurbaşkanının böyle dönemsel çıkışları oluyor. Bunlardan biriside bugün yaptığı çıkış. Referandum dendiğinde AB ile ilgili böyle bir sürecin yaşanmasının makul olmadığını düşünüyorum. Biz AB'ye muhtaç değiliz. Şu anda ortaya çıkan siyasi bir başarısızlıktır. Bizim gücümüz kendimize yeter. Cumhurbaşkanı bu tarz açıklamalar yaptığında arkasından başka şeyler geliyor, bekleyip göreceğiz."

DHA