CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, 9 Eylül Yarı Maratonu'nu koştu. 21 kilometrelik yarı maratonu 2 saat 2 dakika 31 saniyede bitiren Balbay, "Bu ülke için nefesimiz hiç tükenmeyecek" dedi.
İzmir'de 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu Yarı Maratonu saat 08.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda bini aşkın atletin katılımıyla başladı. Maratona ikinci kez katılan CHP İzmir Milletvekili Balbay yol boyu kendisini selamlayanlara, “Atatürk için, bu vatan uğruna şehit olanlar için koşuyoruz “dedi. Balbay'a katılım madalyasını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe verdi. Balbay koşu sonrası şunları söyledi:
"Koşmak, bedenin kitap okumasıdır. Atatürk'ün dediği gibi sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Her yaşta yapılabilecek bir spor vardır. Maratonu düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Maratonda asıl olan başlamak ve hedefe varmaktır, bitirmektir."
Balbay yarışı ne kadar zamanda bitirdiğini soranlara esprili bir karşılıkla, “Daha hızlı koşacaktım ama radar vardı" dedi.

 

DHA