BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Rio 2016 Paralimpik Olimpiyatları'nda madalya alan sporcuları Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul etti. Kabulde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu.

Kabulde konuşan Başbakan Yıldırım, olimpiyatlarda madalya alan sporcuları tebrik etti. Sporculara bundan sonraki hedeflerinin ilk 20'ye girmek olması gerektiğini belirten Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: "10 ile 20 arasında olmamız lazım. Bunun da altına düşersek tadına yenmez ama 20'nin gerisinde kalmamamız lazım. Nasıl ekonomimiz ilk 20 içindeyse burada da 20'nin içinde olmamız lazım. Bir dahaki hedefinizde bunu unutmayın. 34. sıra iyi bir sıra ama daha yukarılara çıkmak mümkün. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz. Önce isteyeceksiniz. Sonra azmedeceksiniz. Sonra başaracaksınız. Devletimiz, hükümetimiz sizinle beraber. Her türlü desteği, milletimiz dualarıyla, hükümetimiz icraatlarıyla, sizler için yaptığı çalışmalarla ortaya koyuyor. İnşallah çok daha güzel çalışmaları gelecek yarışlarda göstereceksiniz. Hepinizi tebrik ediyorum"

Başbakan Yıldırım ayrıca, Bakan Kılıç'a talimat vererek, paralimpik sporcular için altyapı imkanlarının daha da geliştirilmesini istedi. Yıldırım, bu tür imkanların artması halinde paralimpik sporcularımızın daha büyük başarılara imza atacağına inandığını da vurguladı.

PARALİMPİK OYUNLARI'NDA TÜRKİYE 9 MADALYA KAZANDI

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 3 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalyayla genel sıralamada 34. oldu. Çin, 107 altın, 81 gümüş ve 51 bronz madalya ile sıralamanın zirvesinde yer aldı. 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, madalya sıralamasında 34'üncülüğü elde etti.

Kadın golbol takımı, tek erkekler masa tenisi (Class 4) kategorisinde Abdullah Öztürk ve kadınlar 41 kilo halterde Nazmiye Muratlı, Türkiye'ye 3 altın madalya kazandırdı. Milli sporcu Kübra Korkut, kadınlar masa tenisi (Class 7) kategorisinde gümüş madalyayı boynuna taktı.

Ay-yıldızlılar, erkekler masa tenisi takımı (Class 4-5), judoda kadınlar 48 kiloda Ecem Taşın ile 70 kiloda Mesme Taşbağ, atıcılıkta kadınlar 10 metre havalı tabanca (SH1) kategorisinde Ayşegül Pehlivanlar ve atletizm branşında erkekler 1500 metrede (T11) Semih Deniz ile bronz madalya kazandı.

Türkiye oyunlarda, bedensel engellilerde 49, görme engellilerde 29 ve özel sporcularda 1 olmak üzere toplamda 79 sporcu ile mücadele verdi.

 

DHA