CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, ülkede engelli işçi çalıştırması zorunlu 19 bin işletme bulunduğunu anlatırken, "Şu an 14 bin 453 engellimiz işsizdir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yeterli sayıda işletme varken, neden engellilerimize iş bulmuyor" dedi.
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Türkiye'de 14 bin 453 engellinin işsiz olduğunu ve yasa gereği engelli birey çalıştırması zorunlu 19 bin 246 işletmenin yeterli istihdamı sağlamadığını belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması için TBMM'ye soru önergesi verdi. İşletmelerin denetlenerek gerekli cezaların verilip verilmediğini soran Basmacı, bakanlığın yasayla zorunlu hale getirilen engelli kadrosu için istihdam sağlamayan bu firmalara herhangi bir yaptırım uygulamadığını söyledi. CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, şu soruları yöneltti;
"Engellilerin işe yerleştirilmesi için ne tür önlemler alıyorsunuz Cezai şartın dışında neler yapıyorsunuz Türkiye genelinde 19 bin 246 firma ve ya kuruluş ile görüşüp niçin engelli çalıştırmadığını soruyor musunuz 2014, 2015, 2016 yıllarında engelli çalıştırmayan firmalara ne kadar ceza düzenlediniz Bu yıllar içinde kaç firmayı denetlediniz Bu rakamların iller bazında dağılımı nasıldır"
Basmacı, engelli bireylerin bakanlıktan cevap beklediğini vurgulayarak gereken yaptırımlar uygulandığı takdirde bu kesimin de ülke ekonomisine katkı sağlayacağını dile getirdi.

 

 

DHA