AK Parti İzmir milletvekilleri, darbe girişimine milli iradeyle bertarf edileceğini öne sürerek, "Mermileri bu millete çevirenler Allah'ın izniyle hesap vereceklerdir" dedi.
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, yaptığı açıklamada, "15 Temmuz günü bir grup asker içindeki yapı tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü, bu milletin sokaklara çıkmasıyla sonuçsuz kaldı. Uçaklara talimat verenler, milletin parasıyla o uçakları kaldıranlar, mermileri bu millete çevirenler Allah'ın izniyle hesap vereceklerdir. Bu darbe girişimini bundan önce de gördük. Nasıl millet bundan öncekilere bertaraf ettiyse 15 Temmuz darbe girişimini de milli iradeye sahip çıkarak bertaraf edecektir" dedi.
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ise, "Bu Fethocu cuntaya, devletimizle milletimizle gereken cevabı verecektir. Bütün vatandaşlarımız milletimizi İzmir Saat Kulesi'nde toplanmaya davet ediyoruz. Gün, demokrasiye sahip çıkma günü" dedi.
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli de, "Millet iradesi kazanacak. Millet bu cuntacılara gereken cevabı veriyor. Demokrasi millet ayakta milletin tüm kurumları ayakta. İzmir demokrasi sınavı verdi. Bu kaşkıştmaya yaıt verdi. Önce millet sonra yargı hesabını soracak. Fethullah Gülen'e uşaklık edenler gereken cevabı bulacak" dedi.

 

DHA