MESLEK FABRİKASI'NIN AÇILIŞINI YAPTI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki CHP'li Belediye Başkanları Zirvesi'ne verilen arada, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettirip Meslek Fabrikası'na dönüştürdüğü binanın açılışına geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 10.5 milyon liralık yatırımla kente kazandırdığı Meslek Fabrikası'nın açılışında ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuştu. Binanın eskiden un fabrikası ve devlet güvenlik mahkemesi olarak da kullanıldığını anlatan Kocaoğlu, "Aydınlık bir gelecek için gençlerimizin meslek edinmesi için bir eğitim mabedine dönüştürüldü. Bina eskimiş, yıpranmıştı. Uzun uğraşlar sonrasında bu hale getirdik. Sanayi sektörü için kalifiye ve ara eleman yetiştirmek için, bu meslek fabrikasını oluşturduk. Lise mezunu olmak meslek değil. Bu meslek okulunda, sanayicilerle işbirliği yapıp, mesleği öğreninceye kadar, deneyim kazanıncaya kadar biz, istekli gençlerimizi eğiteceğiz. Meslek sahibi yapacağız. Gençlerimize ve anne ile babalarına sesleniyorum. Buyursun gelsinler ve hangi işte başarılı olacaklarsa o alanda eğitceğiz ve yüzde 90 oranında iş bulacağız" dedi.
CUMHURİYET GAZETESİ OPERASYONUNU ELİŞTİRDİ
Daha sonra kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise eğitime hizmet ettiklerini söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Çok önemli bir hizmet yapıyoruz, eğitim kuruluşunu hizmete açıyoruz. Aslında belediye başkanımızın suçu ağır. Bu binayı yıkıp gökdelen dikmek varken, ne gereği var bu eğitim kurumunu açmanın Ama onlar kendilerini düşünüyor, binaları ranta dönüştürüyor, biz hizmeti düşünüyoruz. Bundan memnun muyuz Evet bundan memnunuz" diye konuştu.
Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonu da eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Bunun yanında Cumhuriyet gazetesinin de suçu var. O da havuz medyası gibi davranıp kamu bankası müdürüne 'Bir milyon TL gönderir misin' diyebilirdi ama yapmadılar. Onurlu ve dik durdular. 'Biz medya dünyasının akademisiyiz' dediler. Onun da yayınına büyük kısıtlama getirdiler. Yönetici ve yazarlarını gözaltına aldılar. Önce 5 gün avukatla görüşmeyecek diye karar çıkardılar. Biz hep şunu savunduk; Eğer bir ülkenin medyası özgür değilse halkı da özgür değildir. Medyası özgürce haber yapamıyorsa, halkı da haber alma hakkını kullanamıyordur. Halkın haber alma kanalları kapalıdır. Bunun için Cumhuriyet kendisine yakışanı tavırla elinden gelen her çabayı göstermiştir. 12 Mart'ta, 12 Eylül'de, 15 Temmuz döneminden sonra Cumhuriyet gazetesi hep bedel ödemiştir. Yayınlarına kısıtlamalara getirilmiştir, yazarları öldürülmüştür. Ama onları inandıkları aydınlanma yolundan döndürmedi, Mustafa Kemal'in çizdiği yoldan ödün vermediler. Biz bu ülkenin aydınları demokrasiden yana olan tavrımızı kararlılıkla sürdürmeliyiz. Bugün de demokrasiyi savunuyoruz, geçmişte de savunduk yine savunacağız."
SAVCIYI HATIRLATTI
Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik soruşturmayı yürüten savcının FETÖ davası sanığı olmasına değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ama bu operasyonda bir garabet var. Savcı FETÖ davası sanığı, akıl ve mantık almıyor. Bunu bir gazeteci ortaya çıkardı. Ne yapılması gerekir, o gazeteciye şükran borcunu göstermek lazım. Peki ne yapıyorlar bunu ortaya çıkartan gazeteci hakkında soruşturma açıyorlar. Gerçekten akıl alacak gibi değil. Onlar farklı düşünüyorlar, biz farklı düşünüyoruz. Onlar karanlıktan yana biz aydınlıktan yanayız" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasından sonra Meslek Fabrikası'nın açılışını yaptı. Binanın içini gezen Kemal Kılıçdaroğlu, pastacılık kursunun görüldüğü sınıfta Meslek Fabrikası'nın maketi olarak yapılan pastayı kesmeye kıyamayacağını söyleyip, farklı bir pastayı kesti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelinlik dikim atölyesini gezip bilgi aldıktan sonra belediye başkanları zirvesine katılmak üzere Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi'ne geçti.
108 YILLIK BİNADA MESLEK KURSU
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Halkapınar'daki 108 yıllık eski Un Fabrikası, Meslek Fabrikası olarak hizmet vermeye başladı. Meslek Fabrikası'na ev sahipliği yapacak tarihi binada işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikler esas alınıp, sektör ve alt sektörlere yönelik kurslar açıldı. Doğrudan istihdama yansıyacak, ara eleman ihtiyacı bulunan sektörlere mesleki eğitim hizmetleri, üniversiteler, Milli Eğitim Müdürlüğü, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla yürütülecek. Meslek Fabrikası'nda, 20162017 eğitim yılı içerisinde 75 branşta kurs açıldı. Bu kurslardan bazıları, Teknik Resim, Sıhhi Tesisat, Bilgisayar Destekli Proje Çizimi (Autocad), Bilgisayar Destekli Muhasebe, Gelinlik ve Abiye Dikimi, Düz Dikiş Makineci, Aşçılık, Pastacılık, Aşçı Çırağı, Pastacı Çırağı, Servis ile Bar Komisi'nden oluştu.

DHA