'SODES'le Hayata Atılıyorum Projesi' ile kadınlara yönelik meslek kazandırma kursu açan Muş Belediyesi, 9 aylık eğitim ardından projeyi gezi ile taçlandıracak. Bugüne kadar il dışına hiç çıkmamış kursiyerler, proje sayesinde Karadeniz bölgesini 3 gün boyunca gezerek Ayder Yaylası, Uzun Göl ve Sümela Manastırı gibi turistik yerleri görecek.
Projenin hedefini, kadınların meslek sahibi olmalarını ve sosyalleşmelerini sağlamak olduğuna işaret eden Belediye Başkanı AK Partili Feyat Asya, projede İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Muş Bilge Eğitim Kültür Çevre ve Yardımlaşma Derneği'nin paydaşları olduğunu belirtti. Proje kapsamında 80 kadına aşçılık, 60 kadına çocuk bakıcılığı, 40 kadına kilim kursu ve 40 kadına da yaşlı ve hasta bakım elemanı yetiştirme kursu verildiğine dikkati çeken Başkan Asya şunları söyledi:
"SODES'le Hayata Atılıyorum Projesi' ile bayan kursiyerler sahip olduğu beceri ve yetenekleri daha da geliştirerek meslek edinmelerini sağlamak, aile ekonomisine katkıyı amaçladık. Belediye olarak asli görevlerimizin yanı sıra toplumun sosyal ve kültürel alanlardaki aksaklıklarını gidermenin gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda gençlerimize, bayanlarımıza ve toplumun diğer kesimlerine yönelik faydalı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Kadın kursiyerlere 9 ay eğitim verildi. Eğitimin ardından aldıkları sertifikalarla iş hayatına atılmalarında kolaylık sağlanacağını düşünüyoruz. Bu kurslar, ev hanımlarının maddi kazanç dışında yeni çevre edinmeleri için de bir fırsat oldu. Kursların tamamlanmasının sonra kendilerine Trabzon ve Rize illerine gezi düzenleyeceğimizi söylemiştik. Bugün onlara bu imkanı sağlamanın sevincini yaşıyoruz. Bu gezimizle de il dışına çıkma imkanı olmayan bayanların değişik yöreleri gezip görmelerini amaçlıyoruz. İnşallah bayan kardeşlerimiz için faydalı bir proje olur. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Geziye katılan kadın kursiyerler otobüslere binerek Karadeniz'e doğru büyük bir heyecan içinde yola çıktı. Kadınlar, Başkan Asya ve ekibine sağladıkları imkanlardan dolayı teşekkür etti.

DHA