142 MİLYON TL'LİK 11 TESİS AÇILDI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Kayseri’de 142 milyon TL’lik 11 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri milletvekilleri Sami Dedeoğlu, İsmail Emrah Karayel ve çok sayıda davetli katıldı. 
11 tesisin açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kayseri’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tuttuğu demokrasi nöbetinde destan yazdığını belirterek, "Hain ve alçak terör örgütü FETÖ'ye karşı direndiniz. Siz milletimizi, ülkemizi, şanlı bayrağımızı kurtardınız. Alçak ve sapık FETÖ örgütünün başarısız olmasında milletimizin gayreti asla gözardı edilemez" diye konuştu.
Dünyaca ünlü Kapuzbaşı Şelalelerini Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile gezdiklerini inceleme yaptıklarını belirten Bakan Eroğlu, Kapuzbaşı ve Sultan Sazlığını dünya turizmine açacaklarını belirterek, "Açılışını gerçekleştirdiğimi 11 tesisin toplam maliyeti 142 milyon TL, ancak Kayseri’ye ne yapsak azdır. Size hizmet etmek bizim ibadetimizdir. Buraya gelirken elimiz boş gelmedik. 15 projenin müjdesini sizlere vermekten mutluluk duyuyorum. Bu projelerin maliyeti ile Kayseri’ye 500 milyon TL yatırım yaptık" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise yaptığı konuşmada Kayseri’nin 15 Temmuz sonrası alanlarını hiçbir zaman boş bırakmadığı, Yenikapı mitinginden sonra en büyük kalabalığın Kayseri’de olduğu ifade etti. Konuşmalardan önce Bakan Eroğlu’na ait not kağıdını imzalatarak yatırım sözünü aldığını ifade eden Bakan Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hocamın sözü sözdür, ancak ne olur olmaz diye imzalı belge aldım. Kayseri’nin her alanda olduğu gibi Turizm alanında da hak ettiği yere ulaşması için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ile Kapuzbaşı şelalelerinde incelemelerde bulunduk. Orman ve Su İşleri Bakanlığımı ve Bakanlığımızın verdiği destekle Kapuzbaşı şelalelerini hak ettiği seviyeye ulaştıracak halkımızın ve dünya turizminin hizmetine sunacağız."
Konuşmaların ardından Bahçelik projesi ana iletim ve sulamaları tamamlama, Sarız Fettahdere Barajı, Sarıoğlan Ebulhayır Barajı Sulaması, Sarız Fettahdere Barajı Sulaması, Pınarbaşı Altıkesek Sulaması İkmali, ağaçlandırma ve ormancılık projeleri, Aladağlar Milli Parkı İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi temeli atılırken, KöprübaşıEkrek Sulaması, Felahiye Kepiç Göleti, Felahiye Kepiç Göleti Sulaması, Derebağı Şelalesi TP alan düzenleme çalışmasının ise açılışı yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, töreninin ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Mustafa Çelik’ten brifing alan Bakan Eroğlu daha sonra ilçe belediye başkanları ve ilgili daire müdürleri ile basına kapalı olarak toplantı gerçekleştirdi.
Yasin DALKILIÇ- Olcay DÜZGÜN/KAYSERi, (DHA)

DHA