BİNGÖL'de bir aracın çarparak yaralanmasına yol açtığı sokak kedisine, Bingöl Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler sahip çıktı.
Akşam saatlerinde Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarının yakınından geçen bir yolda, plakası alınamayan bir araç, yolun karşısına geçmeye çalışan bir sokak kedisine çarptı. Uzun süre yol üzerinde kalan kediye ilk müdahaleyi, okullarından evlerine dönen Bingöl Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler yaptı.
Veteriner Fakültesi 3'üncü Sınıf Öğrencisi olan ve kediye ilk müdahaleyi yapan Mustafa Bekmez, "Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencisi olmama rağmen bu zavallı kediye hiçbir yardımım dokunmamaktadır. Zabıtayı aradık, belediyeyi aradık hiçbir yardım bulamadık. Veteriner fakültesinde de klinik yok. Bir an önce veteriner fakültesinin kliniğinin hazırlanmasını istiyoruz" dedi. Kediye sahip çıkan öğrencilerden Eyüp Adıyaman da, kediyi yolda ayakları kırık ve kuyruğu ezik halde bulduğunu belirterek, şöyle dedi:
"İnşaat Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisiyim. Eve doğru giderken arkadaşlarım kediyi görmüşler. Ben de onlara yardım amacıyla geldim. Kediyi yolda arka ayakları kırık ve kuyruğu ezik halde bulduk. Gereken yerlere telefon açtık. İlk etapta bir şey yapamayacaklarını söylediler. Veteriner fakültesine ulaştık, durumu ilettik. Yardım edeceklerini söylediler. Kediyi bu halde görünce yolda bırakmak istemedik. Bingöl Üniversitemiz'in veteriner fakültesi var ama kliğini yok. Kliniği olmadığı için hiçbir şekilde buna yardımcı olamıyorlar. Bununla ilgili gereğinin yapılmasını istiyoruz."
Daha sonra Bingöl Belediyesi'nden gelen bir ekip, tedavi etmek üzere yaralı kediyi üniversite öğrencilerinden aldı.

DHA