2016 bütçesinin görüşüldüğü oturumunda HDP’li Ayhan Bilgen, Başbakan Davutoğlu’nun “Kasetle gelen başkan” sözlerini hatırlatarak "Hiç olmazsa bir ahlak var, kaset çıktığında istifa ediyorlar. Sizinle ilgili tapeler çıkıyor, ' montaj, uydurma, darbe yapıyorsunuz' diyerek üzerine yatıyorsunuz'' dedi.

ANKARA - SÖZCÜ 

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise hukuki sürecin devam ettiğine işaret ederek, “Ahlak sadece başkalarına söylenen bir iş değildir size de yükümlülük getirir. En kolayı başkalarına ahlak dersi vermektir” dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Davutoğlu’nun “Kaset oyunuyla genel başkan olmadım” sözlerini hatırlatarak, “Oysa MHP ve CHP’ye büyük bir kumpas kuruldu. Bunlar yaşanırken Cumhurbaşkanı o dönem başbakandı. Ama soruşturma yaparak ortaya çıkarmak yerine kimin gözlüğünü takip o filmleri izlediğini gördük'' açıklaması yaptı. Özel şöyle dedi:

''Sonra 17/25 Aralık sürecinde kumpas, montaj, paralelciler koydu dediniz. Kumpas olmadığı montaj olmadığı bilimsel verilerle ortaya çıktı. Hani parayı paralelciler koymuştu. Parayı faiziyle geri aldı sizinkiler. Erdoğan’ın ‘ya haremime, mahremime girmişler, beni kandırdılar’ dediğini duymuyor musunuz? Şimdi onun ne manaya geldiğini, ortaya koyduğunuz yaklaşımın ne kadar ahlaktan, siyasi nezaketten uzak olduğunu görmüyor musunuz? Hadi dün bir acemilikle, liderlik pekiştirecek diye ona sarıldı, siz nasıl bunu tekrarlıyorsunuz?”