2016 - 2017 eğitim ve öğretim yılının 8. sınıf öğrencileri için ilk TEOG maratonu bugün bitti. TEOG 2. gün oturumunun tamamlanması ile öğrenciler MEB'den TEOG soru ve cevapları ile ilgili açıklama beklemeye başladılar! Peki din kültürü soru ve cevapları ile diğer derslerin sınav kitapçıkları ve cevap anahtarları ne zaman yayımlanacak?

TEOG SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI!


Geçtiğimiz sene TEOG soru ve cevapları ikinci oturum sonrası açıklanmıştı ki 2016 -2017 TEOG sınavlarının soruları ve cevapları da bugün 2. oturum sonrasında öğrencilerin erişimine açıldı. Öğrenciler soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ile doğru ve yanlışlarını tespit edip sınavlarının nasıl geçtiğini kontrol edebiliyorlar. Aşağıdaki bağlantılardan din kültürü ve diğer sınavların soru cevaplarına erişebilirsiniz.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soru kitapçığı ve cevap anahtarı
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (Musevilik) soru kitapçığı ve cevap anahtarı
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (Ermeniz Okulları) soru kitapçığı ve cevap anahtarı

İLGİLİ HABERTEOG soruları ve cevapları çıktı: Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Din Kültürü, İnkılap Tarihi, Yabancı Dil soru ve cevaplarıTEOG soruları ve cevapları çıktı: Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Din Kültürü, İnkılap Tarihi, Yabancı Dil soru ve cevapları

TEOG PUAN HESAPLAMA


Tahmini doğru ve yanlış sayılarınızı "teog-puan.hesaplama.net" adresindeki TEOG puan hesaplama aracına girerek tahmini sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Ortak sınavlarda alınan puanlar ilgili dersin birinci veya ikinci yazılı puanı olarak e-Okul Sistemi’ne girilecek ve yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dâhil edilecektir.

Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf AOSP’si toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alımında kullanılan “ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan” hesaplanacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

İLGİLİ HABERTEOG 1. dönem sınavları bitti! TEOG soru ve cevapları saat kaçta yayımlanacak?TEOG 1. dönem sınavları bitti! TEOG soru ve cevapları saat kaçta yayımlanacak?


İLGİLİ HABEREBA TEOG soru ve cevapları: EBA videolu çözüm - EBA giriş için tıklayınızEBA TEOG soru ve cevapları: EBA videolu çözüm - EBA giriş için tıklayınız


İLGİLİ HABERTEOG'a 7/24 WhatsApp'la hazırlanıyorlarTEOG'a 7/24 WhatsApp'la hazırlanıyorlar