Türkiye Dünya Kupası elemeleri grubunda ilk mağlubiyetini aldı. Türkiye İzlanda maçında etkisiz oyunumuz taraftarlar tarafından büyük eleştiri aldı. Türkiye İzlanda maçını canlı izleyenler ve Türkiye İzlanda maçının özetini izleyenler tepkilerini gizleyemedi. İzlanda’ya galibiyeti getiren sayıları, 42’de Elmar Bjarnason ve 44’te Alfred Finnbogason kaydetti. Bu sonucun ardından A Milli Futbol Takımı, 2 puanla 4. sıradaki yerinde kaldı. İzlanda ise, 7 puanla Hırvatistan’ın ardından 2. sıraya yükseldi. Türkiye 12 Aralık 2016 tarihinde Kosova’yı ağırlayacak. İzlanda da aynı tarihte Hırvatistan deplasmanına çıkacak. Türkiye İzlanda maçının özetini izlemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

TÜRKİYE İZLANDA MAÇI ÖZET İZLE

ARDA TURANSIZ KAZANAMIYORUZ


FATİH TERİM'DEN MAÇ SONRASI AÇIKLAMALAR


A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, kaybedilen İzlanda maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu. Terim, “Tabii ki kaybetmek güzel değil. Üzgünüm… Maç öncesi düşündüğümüz hedefi ilk yarı gole kadar tuttuk diyebiliriz. İlk yediğimiz gol bize şok etkisi yaptı. Ondan sonra arkasından ikinci golü yedik. Kolay değil 2-0’dan sonra bu havada, bu şartlarda oynamak. Neredeyse ikinci yarı pozisyonumuz bile yok. İlk yarıda gole kadar düşündüğümüz her şeyi uyguladık. Valla yanlışı ararsak, birçok şeyler vardır. Gerçeği söylemek gerekirse, galibiyete yetecek oyunumuz yoktu. Bu şartlarda kolay değil. Ben önceden söylemiştim bunu. Onun için bazı şeyleri doğru yapmalıyız. Oyun için söylüyorum bunu. Savaşımız bitmedi. Daha çok savaşlarımız var. Ama Türkiye artık başka şeyler ile gündem olmalı. Analizlere bakmalıyız. Biz 3 maç oynadık ve 2 puan elde ettik. Puanlar almalıyız. Sabah olan olaylar için şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.


ÖMER TOPRAK'A BÜYÜK TEPKİ


Milli takımda Ömer Toprak kötü formuyla göze battı. Ukrayna maçında bir penaltıya sebebiyet veren gurbetçi futbolcu, İzlanda maçının ilk yarısında da kötü bir performans sergiledi.
Defanstan top çıkarmada aksayan Leverkusenli futbolcu, pas hataları yaptı. İzlanda’nın ilk golünde talihsiz bir an yaşayan Toprak’ın suratına çarpan top yön değiştirdi ve filelerimizde havalandı.