Okulların kontenjan ve taban puan bilgileri her yıl kayıt altına alınarak bilgiler sürekli güncel tutulmaktadır. Böylece öğrencilerin okul değiştirmesi sırasında e okul okul boş kontenjan ve taban puan bilgileri sorgulama durumu görülebilmektedir. E okul okul boş kontenjan ve taban puan bilgileri sorgulama yapan öğrenciler, boş kontenjan bulunan okulu seçerek bu okula nakil işlemini gerçekleştirebilir. Sorgulama.biz.tr sitesindeki e okul giriş yazısında belirtildiği gibi kişilerin giriş yapmasına dahi gerek kalmadan sorgulamalar yapılabilmektedir.

RESMİ E-OKUL SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

Resimde görüldüğü gibi kişiler e okul okul boş kontenjan ve taban puan bilgileri sorgulama işlemlerini form üzerinden yapabilmektedir. Formun doldurulması ile birlikte kişilerin istediği okulun güncel bilgileri ekranda yer alır. Böylece veli ya da öğrenciler ilgili okula kayıt ya da nakil konusunda işlemlerine doğru veriler üzerinden devam edebilir. Sadece kontenjan için değil, puan takibinin yapılması için de e okul okul boş kontenjan ve taban puan bilgileri sorgulama gerçekleştirilebilir. Sorgulama.biz.tr sitesindeki e okul öğrenci girişi yazısındaki gibi giriş ile öğrencilerin tüm bilgileri öğrenilebildiği gibi okullardaki başarı durumunda da yine kişiler e okul üzerinden bilgi alabilir durumdadır.

Online olarak kullanıma sunulan ve MEB tarafından sürekli güncellenen e okul portalı eğitimdeki pek çok durumu daha kolay hale getirilerek bilgi alınmasını sağlamaktadır. Sizler de sunulan online hizmetlerden ücretsiz bir şekilde yararlanabilir ve bu nokta ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Tüm bilgiler sizler için güncel bir şekilde sunulmakta ve üstelik öğrencilerin eğitim durumu dahi görüntülenebilmektedir.