Spor Toto Süper Lig 32. haftada Galatasaray Beşiktaş derbisine sahne oldu, Galatasaray Beşiktaş maçında Beşiktaş Mario Gomez'in golüyle 3 puana ulaştı. Son 2 haftaya girilirken Beşiktaş şampiyonluğun en büyük adayı. Zaman zaman gerginlikler yaşanan Galatasaray Beşiktaş maçının geniş özetini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. Galatasaray Beşiktaş maçının özetini izlemek için aşağıdaki Galatasaray Beşiktaş özet izle yazısına tıklayabilirsiniz.

GALATASARAY BEŞİKTAŞ MAÇ ÖZETİ İZLE

BEŞİKTAŞ ADIM ADIM ŞAMPİYONLUĞA


Beşiktaş sezonun en önemli virajını alnının akıyla geçmeyi başardı. G.Saray deplasmanından süper yıldızı Mario Gomez’in 77. dakikada attığı golle 3 puanla ayrılmayı başaran siyah-beyazlılar büyük bir avantajın sahibi oldu. Son yıllarda sonunu getiremeyen Kartal, bu kez mutlu sona çok yaklaştı. Bitime 2 hafta kala maç fazlasıyla en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 6 puan önüne geçen Kartal, artık gün saymaya başladı.

2 MAÇTA 4 PUAN YETECEK


2009 yılından sonra ilk kez şampiyonluğa bu kadar yaklaşan siyah- beyazlılar, 2011 yılında kapılarını açan TT Arena’daki ilk galibiyetini de almış oldu. Golden önce ‘Kilis sahipsiz değildir, Kilis’e sessiz kalma’ yazılı tişörtlü bir taraftar sahaya atlarken, maç bitiminde ise tribünler Beşiktaş’ı alkışladı. Artık gözler bugün oynanacak Başakşehir-F.Bahçe maçına çevrildi. Beşiktaş kalan 2 haftada 4 puan alırsa şampiyon…

GERGİN DERBİ


İki ezeli rakip Galatasaray ile Beşiktaş arasında dün akşam Türk Telekom Arena’da oynanan kritik karşılaşma, son derece gergin bir ortamda geçti. Aslan ve Kartal’ın oyuncuları, gereğinden fazla sert bir futbol sergilerken, tansiyon her geçen dakika tavan yaptı. İlk yarının başlarında iki takımın Alman futbolcuları Lukas Podolski ile Mario Gomez birbirlerine girdiler. İki futbolcu stresten birbiriyle itişirken, daha sonra araya giren futbolcular ikiliyi ayırdı. Karşılaşmadaki gerginlik sadece Podolski – Gomez olayıyla sınırlı kalmadı. Daha sonra bir pozisyonda Tosic ile Emre Çolak arasında ortam yeniden alevlendi. İki oyuncu birbiriyle itişirken araya bir anda Sabri Sarıoğlu girdi. Tosiç ile ‘gırtlak gırtlağa’ geldiler. Bu kez de diğer oyuncular araya girip iki oyuncuyu ayırdı. Daha sonra da Quaresma, kendisine sert giren Martin Linnes’in üzerine yürüdü. Araya giren Olcay, Q17’yi güçlükle sakinleştirdi.