Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçları tamamlandı, Torku Konyasporu'u eleyen Fenerbahçe ve Çaykur Rizespor'u eleyen Galatasaray kupa finalinde karşılaşacak. Dünyanın en büyük derbileri arasında gösterilen Galatasaray Fenerbahçe maçı 26 Mayıs Perşembe günü Antalya Stadyumu'nda oynanacak.

İŞTE FİNAL TARİHİ


Fenerbahçe'nin Konyaspor'u elemesinden sonra Ziraat Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu. Fenerbahçe-Galatasaray finali 26 Mayıs'ta oynanacak.
Ziraat Türkiye Kupası’nda 2015-2016 sezonunun son virajına girildi. Galatasaray, Çaykur Rizespor’u elerken; Fenerbahçe de yarı finalde Torku Konyaspor engelini geçti.
İki ezeli rakip kupa finalinde 5. kez karşı karşıya gelecek. Galatasaray-Fenerbahçe finali 26 Mayıs 2016’da Antalya’da oynanancak.

YARI FİNALDE NE YAPTILAR?


Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası ilk maçında deplasmanda 3 - 1 mağlup ettiği Çaykur Rizespor'la evinde oynanan rövanşta golsüz berabere kalarak finale çıkan ilk takım oldu.
Ziraat Türkiye Kuapası yarı final rövanş maçında Galatasaray, evinde Çaykur Rizespor’u konuk etti. Karşılaşma 0-0 golsüz eşitlikle son buldu.
Sarı-kırmızılılar bu skorla birlikte Ziraat Türkiye Kupası’nın ilk finalisti oldu. Galatasaray’ın rakibi perşembe günü oynanacak olan Fenerbahçe-Torku Konyaspor maçı sonrası belli olacak. Sarı-lacivertliler ilk maçta aldıkları 3-0’lık galibiyet ile tur yakın taraf.

RİZESPOR DİRENDİ


Skor olarak geride olan Çaykur Rizespor, Galatasaray’dan daha istekli bir futbol sergiledi. Karadeniz ekibi, 10. dakikada Ahmet İlhan Özek’in şutunda direği geçemedi. Galatasaray’ın ilk devrede hatırda kalır bir pozisyonu yoktu. Top kontrolü ise konuk ekipte idi. Wesley Sneijder yedek kulübesinde maçı seyretti. Kaptan Selçuk İnan ise sahadaydı. Son 10 dakikada üstün bir oyun sergiledi Galatasaray. Cimbom üst üste buldukları pozisyonları gole çeviremedi. Galatasaray’ı eleyecek skoru alamayacağını düşünen Rizespor’un on bölümde gardı düştü. Maçın sonu golsüz eşitlik oldu.

YENİLGİSİZ FENERBAHÇE


Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükselen Fenerbahçe, oynadığı 11 maçta da yenilgi yüzü görmedi.
Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nda bu sezon oynadığı maçlarda yenilmedi. Grupta beş galibiyet bir beraberlik ile 16 puan toplayan Fenerbahçe, son 16 turunda da uzatmalarda Kayserispor’u 1-0 yenip çeyrek finale kaldı.
Sarı-lacivertliler çeyrek final ilk maçında da Amed Sportif ile deplasmanda 3-3 berabere kalmıştı, sahasında da 3-1 kazanıp yarı finale kalan taraf olmuştu.
Fenerbahçe yarı final ilk maçında da Torku Konyaspor’u deplasmanda 3-0, rövanş maçında da sahasında 2-0 mağlup etti.