1996 yılında Bülent Üstün sayesinde L-Manyak dergisinde bizlerle buluşan "Kötü Kedi Şerafetin" bu yıl ilk kez olarak beyaz perde ile buluşacak. Animasyon filmi olarak cuma günü gösterime girecek olan Kötü Kedi Şerafettin "Şero"nun başına öyle şeyler gelecek ki, bir an bile gözlerinizi kırpmadan izleyeceksiniz. Bol aksiyon dolu bu film Mehmet Kurtuluş ve Ayşe Ünal tarafından yönetiliyor. Seslendirme kadrosu ise ünlüden geçilmiyor.

Uğur Yücel: Şerafettin

Demet Evgar: Misket

Güven Kıraç: Fare Rıza

Okan Yalabık: Çizer & Adnan

Gökçe Özyol: Martı Rıfkı

Ayşen Gruda: Ev sahibi Hasene

Cezmi Baskın: Bakkal Şemistan

Yekta Kopan: Muhabbet tellalı Cemil

Ahmet Mümtaz Taylan: Tonguç

KÖTÜ KEDİ ŞERAFETTİN KONUSU


Sıradan bir Mart sabahı Şerafettin, kadim dostları Fare Rıza ve Martı Rıfkı ile akşam için mangal hazırlığı yapmaktadır. Ancak gün içinde başına gelmedik kalmaz, babası Tonguç tarafından evden kovulacak, düşmanlarının saldırısına uğrayacak, baba olduğunu öğrenecek, ilk kez aşık olacak ve başına bir sürü olay gelecektir. Yine de bütün bunlar olurken akşam o mangalı yapmaya kararlıdır.

Bülent Üstün'ün yarattığı efsanevi çizgi roman karakteri Şerafettin, yıllar süren proje ve prodüksiyon aşamasından sonra izleyicilerle buluştu. Yetişkinlere göre bir animasyon olan yapım, Anima İstanbul tarafından hayata geçirildi.