MEBBİS olarak oluşturulan uygulama merkezi, eğitim alanında pek çok eksiği kapatarak MEBBİS personel işlem modülleri gibi çalışmaların ortaya çıkmasını sağlamıştır. E okul dahi bu sayede eğitim alanına dahil edilmiş bir çalışmadır.

Eğitim konusunda öğrenci ve velilerin işlerinin kolaylaştırılması kadar personellerin de yönetimi ve işlerinin yürütülmesi gerekir. Bu noktada MEBBİS, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri olarak çalışmalarını sürdürmektedir. MEBBİS personel işlem modülleri olarak oluşturulan pek çok uygulama ve modüle tek bir sayfa üzerinden erişim sağlanabilir. Özellikle bilgi alma noktasında kişilerin mebbis.org sitesindeki MEBBİS giriş yazısında olduğu gibi aşağıda yer alan sayfaya giriş yapması gerekir.


Resimde görüldüğü gibi tüm modüller ile ilgili detaylı bilgiler menü üzerinden erişilebilir durumdadır. Bu bakımdan kişilerin işlem yapması için siteye giriş yapması yeterlidir.  Siteye yer alan modül listesi şöyledir;

E-personel modülü
Başvuru modülü
Hizmet içi eğitim modülü
Norm işlemleri modülü
MEB sorgu modülü
Mernis işlemleri modülü
Tefbiş modülü
E-soruşturma modülü
Bey sertifikası modülü
Çağrı merkezi personeli modülü
Kişisel bilgiler modülü
Kimlik kartı modülü
Eksik personel modülü

Sorgulama sitesindeki e okul öğrenci girişi yazısındaki gibi sistemlerden yararlanılması için kişilerin giriş yapması gerekir. E okul sisteminde öğrenci bilgileri giriş ekranında kullanılırken, diğer modül ve uygulamalarda yine kişilerin sisteme erişim sağlaması için kendisine verilen kullanıcı adı ve şifresini kullanması gerekir. MEBBİS giriş bölümü de yer aldığından dolayı bu ekrana giriş yapılarak diğer modüllere kolay bir şekilde erişim sağlanabilir.

Eğitim alanında pek çok konuda bilgi alınmasını sağlayan gerek öğrenci takibi gerek personel takibini kolaylaştıran modüllerin tüm kullanımı ücretsiz olduğu gibi mobil uyumlu uygulamalar cep telefonlarından da erişilebilir durumdadır.