Öğretmen adaylarının heyecanla beklediği öğretmen atamaları yapıldı ve 30.000 öğretmen atama sonuçları MEB tarafından ilan edildi. MEB'in şura salonunda 11.00'de başlayan tören sonunda düğmeye basılarak 2016 yılı için ilk öğretmen atamaları gerçekleştirildi.

Atama başvurularına göre 120 bin öğretmen başvuru yaptı ve adaylar sonuçları MEBBİS ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünden öğrenebilecekler! İKGM'nin arama sonuç ekranına aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

İKGM'den Öğretmen atama sonuçları için tıklayınız

MEBBİS'den Öğretmen atama sonuçları için tıklayınız

ATAMA SONUÇLARINDA SEVİNÇ VE HÜZÜN BİR ARADA

Atama sonucunda salonda, ekranda atandıkları illeri ve okulları gören adaylar, sevinç çığlıkları attı ve mutluluklarını yakınlarına sarılarak paylaştı. Atama sevincini paylaşan öğretmenler, gözyaşlarını tutamadı. Kimileri ise atama sevincini, cep telefonuyla yakınlarını arayarak paylaştı. Atama sonuçlarından umduğunu bulamayan adaylar ise üzüntülerini saklayamadılar.

ATAMALAR İKİ AŞAMADA


İlk atama ve millî sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. Birinci aşama başvuruları 2-8 Şubat 2016 tarihleri arasında alındı. İkinci aşama başvuruları ise yetiştirilmek üzere görev yapacakları il tercihleri 15-18 Şubat 2016 tarihinde alınacak.Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehberlik ve Sınıf Öğretmenliği alanlarına başvuruda bulunacak adaylar, atanacakları alanda KPSSP121 puan türünden taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

Yukarıda sayılanların dışındaki alanlara atanacaklar ise, KPSSP10 puan türünde atanacakları alan için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

İlk atama ve milli sporcu kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 eğitim kurumu, ikinci aşama başvurularında ise yetiştirilmek istedikleri en fazla 10 il tercihinde bulunacak.

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, atamaların yapıldığı tarihte Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak. Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat’ta yapılacak, ildeki görev yerleri ise 25 Şubat’ta valiliklerce belirlenecek.