Spor Toto Süper Lig 2015 - 2016 Hasan Doğan Sezonu'nun 30. hafta maçında karşı karşıya gelen Trabzonspor - Fenerbahçe maçında olaylar çıktı, taraftarlar ekstra yardımcı hakeme saldırdı. Maçın hakemi Bülent Yıldırım müsabakayı durdurarak yardımcılarıyla birlikte içeriye gittiler.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve hakem Bülent Yıldırım'ın yönettiği maçta Fenerbahçe, 23. dakikada Alper Potuk, 27. dakikada Volkan Şen, 57. dakikada Luis Nani ve 62. dakikada da Robin van Persie'nin golleriyle 4 - 0 öndeyken olaylar çıktı. Trabzonspor Fenerbahçe maçının 89. dakikasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nın deniz tarafındaki kale arkasındaki ağı yırtan ve ağların bağlı olduğu direği deviren bordo mavili taraftarlar sahaya indi. Bir taraftar ekstra yardımcı hakeme saldırdı, yere yıktı ve tekmeledi. Bir kaç taraftar daha sahaya atladı ve o taraftarın elinden hakemi kurtardı.

Güvenlik güçlerinin de yardımıyla sahaya giren 3 - 5 taraftar tribüne çıkarılırken, hakem Bülent Yıldırım, yardımcıları ve Fenerbahçeli oyuncular soyunma odasına gitti. Maçın devam edip etmeyeceği ve hakemin kararı henüz açıklanmadı.

TRABZONSPOR FENERBAHÇE MAÇINA YAZARLARIN YORUMLARI


Selçuk Dereli (Sözcü) En büyük eleştirimiz Trabzonsporlu taraftarlara. Kendi takımlarını protesto edebilirler ama maçın son anlarında yaptıkları kabul edilemez. Keskin sirke küpüne zarar. Trabzonspor’a ve Trabzon şehrine büyük zarar verdiklerinin farkında değiller mi? Seyircinin sahaya atlayıp çizgi hakemi Volkan Bayarslan’ı dövmesi ise tam bir skandal. Ya elinde bıçak olsa ve hakemi bıçaklasa bunun hesabını kim verebilirdi?

Ilgaz Çınar (AMK) Maçın sonunda öyle olaylar çıktı ki, yazdıklarımızı yok hükmünde bıraktı. Maçın teknik analizini yapmaya gerek yok. Bir hakemin dövülmesi, inanılır gibi değil. Türkiye dün akşam çok büyük bir facia atlattı. Yazıklar olsun.

Güntekin Onay (Vatan) MAÇ sonunda yaşananlar ise büyük bir skandal. Bu rezaletin sorumluları en ağır cezalara çarptırılmalı. Bu kişiler statlara bir daha kesinlikle sokulmamalı. Hem kendilerine hem de kulüplerine çok büyük zarar veriyorlar.

Mehmet Demirkol (Fanatik) Hakem maçı tatil edemedi. Dünyanın maçı sahaya yağarken Diego'yu kornere yolladı. Sonuç olarak maçı sahaya giren holiganlar hakeme saldıranlar tatil etti. Hakem sadece onlara uydu, bende de kelime bitti.

Erman Toroğlu (Sabah) Yardımcı hakem Volkan Bayarslan'ın dövülmesinin sebebi hakem Bülent Yıldırım'dır. Tribündeki tellerin yıkıldığını görüyorsun, çağırırsın hakemlerini yanına tedbir aldırırsın. İçinden ne diyor o biliyor musun? "Seyirciyi sen tahrik ettin" derler, sonra maçı bana yıkarlar! yi sana yıkmadılar ama orada armut gibi bıraktın yardımcını... Kafasını, gözünü yardılar. Maçın yarıda kaldığı belli, sen yardımcıların gelmeden içeri kaçıyorsun. Yardımcı hakemlerini beklesene! Sen horozsun, onlar tavuk... Kümese onlardan önce nasıl girersin! Bırakır eve giderim!

Ercan Güven (Milliyet) “Trabzonspor sana dedim, Beşiktaş sen dinle”! Evet... Bakmayın maçın resmen bitmediğine... Bırakmadı yarışı sarı-lacivertliler. Liderle farkı bir galibiyete indirdiler. Biten Trabzonspor! Fenerbahçe’ninki ise büyük “hüner”!.. Ama bu skorda, hocasıyla, takımıyla, taraftarıyla Trabzonspor’un hakkını da yememek lazım!

Ahmet Çakar (Sabah): Çakalın biri sahaya atlayıp, çizgi hakemini tekme tokat dövüp yere yatırıyor ve hala vurmaya devam ediyor. Kabahat, Türkiye Futbol Federasyonu'nda... Rehin alma olayında hiçbir şey yapmadınız. Hakemler onurlu bir duruş sergilemediler ve maalesef dün gece tam anlamıyla şamar oğlanına döndürüldüler. Eğer dün geceki olaylar, hele hele hakemin tekme tokat dövüldüğü olaylar bir UEFA ya da FIFA maçında yaşansa Trabzonspor, 5 yıl men cezası alırdı. Peki şimdi ne olacak? 3-5 maç saha kapatma, 50 bin lira filan para cezası, sağduyu çağrıları, ahlar-vahlar ve olay kapanacak.