Kaslarda erime ve güç kaybına neden olan ALS hastalığı, İce Bucket Challenge kampanyası ile tüm dünyanın duyduğu bir hastalık haline geldi. Bu başarılı kampanya neticesinde dünyadaki ve Türkiye'deki derneklere yapılan bağışlarla, hem hastalığın tedavisi için yapılan araştırmalara maddi olanak sağlanıyor hem de ALS hastalarının ihtiyacı olan bir takım cihazları temin etmek konusunda çalışmalar yapılıyor. Bu sene gerçekleştirilen 38. İstanbul Maratonu'nda da aile hekimleri ALS hastalığına tekrar dikkat çekmek için koştu. Bursasporlu Kaleci Mert Günok gibi isimlerin de yer aldığı maraton bitse de bu hastalara destek çağrısı devam ediyor.

bursaspor-kaleci

Yaşatmak İçin Bir Adım At kampanyasına katılan ünlü kaleci, aynı zamanda eski bir futbolcu olan ALS Derneği Başkanı İsmail Göçek ve gönüllülerle birlikte kıtaları aştı.

İLGİLİ HABERKoşunun tüm gelirleri ALS hastalarınaKoşunun tüm gelirleri ALS hastalarına


Maraton bitti ama kampanya sürüyor. Koşuya katılamayanlar bilgisayarlarına doğru bir adım atarak, ALS Hastaları için nefes olabiliyor.

Kaslarında erime ve güç kaybı yaşayan ALS hastaları, solunum cihazına bağlı olarak yaşamlarını sürdürüyor. Onlar için en büyük tehlikelerden biri elektrik kesintisi. Maratonla birlikte sürdürülen “Bir Adım At” Projesi, ALS hastalarının nefessiz kalmasını engellemeyi amaçlıyor. Çünkü elde edilen gelirle solunum cihazları için jeneratör alınıyor.

ALS hastalarına destek için linke giderek katkıda bulunabilirsiniz: http://ipk.adimadim.org

İLGİLİ HABERALS ile ilgili müthiş gelişme: NKE1 geni bulunduALS ile ilgili müthiş gelişme: NKE1 geni bulundu