Kuzek Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilk yerli arabası üretildi. Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon Merkezi ve AR-GE ekipleri ile Otomotiv Mühendisliği bölümü tarafından yıllar süren çalışmalar sonucu ortaya çıkan otomobil basına tanıtıldı. Otomobile 'Günsel' ismi verildi.

Yoğun bir katılımla Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Fuaye alanında gerçekleştirilen basın toplantısına; İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, milletvekilleri, bürokratlar, üst düzey yetkililer, Yakın Doğu Üniversitesi kurucu Rektörü Suat Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre Günsel Haskasap, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Dekanlar, akademisyenler, kurum ve kuruluş yöneticileri, Günsel ailesi ile yerli ve yabancı basın mensupları yer aldı.

Doç. Dr. Günsel: “Gerçeğe dönüşen hayal ile kısa sürede seri üretime geçmek istiyoruz”

Etkinlikte ilk sözü alan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, misafirlerin gerçeğe dönüşecek bir hayale şahit olacağını dile getirirken, o anın bilim insanının yıllar sonra emeğinin sonunda ürününün prototipini gördüğü an olarak değerlendirdi. 8 yıllık bir çalışma sonucu 50 yıllık hayalin gerçeğe dönüştüğünü belirterek, 9 rakamının Günsel ailesi için şanslı ve özel olduğunu dile getirerek 35 yıl önce doğduğu gün olan 9 Ekim’in ilk yerli arabanın da doğduğu gün olduğunu söyledi.

İHA