Öyle garip şeyler yaşıyor, öyle tuhaf günlerden ve acayip sınavlardan geçiyoruz ki anlamak mümkün değil.
Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız’ın sözlerini çok ama çok tartıştık. Bırakın ‘sosyal dokuya zarar vermeyi’, söyledikleri resmen suç.
Beyefendiye göre 6 yaşındaki çocukla evlenilebilirmiş. Hatta bu sözünü Kuran-ı Kerim’den bir ayete bağlıyor. İsteyen, istediği yaşta çocukla evlenebilirmiş. Çocuklar da kendi aralarında evlenebilirmiş. Yani modern zamanlarda adına pedofili denen ve mesela, tıpkı Ensar Vakfı’nda çalıştığı dönemde küçük çocukları istismar eden mahlukun yargılanıp beş yüz küsur yıl ceza alması gibi bir suç teşkil eden bu kavram, beyefendiye göre dinen caizmiş. Ayrıca beyefendiye göre çalışan kadın fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyormuş.
Bu kadarla kalsa iyiydi. Yani nesi iyiydi tam olarak bilemiyorum tabii ama bu noktadan sonrası daha da kötü. Bu lafları söylediği için onu gittiği Sinop’ta protesto eden 17 kişi olaydan 15 gün sonra gözaltına alınmış.
Gerekçe ise bu kişilerin toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet etmeleri.
Ama bu korkunç sözlerin sahibi Nureddin Bey yoluna devam ediyor.
Bu olaylar üzerine söz konusu açıklamaları yaptığını kamuoyuyla paylaşan ve o videoyu Twitter’dan parça parça yayınlayan gazeteci Mustafa Hoş’un hesabı, ‘Nureddin Yıldız’ın ticari haklarının zarar gördüğü’ gerekçesiyle askıya alındı. Hoş’un paylaştığı videoları tek tek izledim. Gerçekten insanın kanını donduran türden sözler. Yıldız üstüne basa basa bu evliliklerin yapılabileceğini söyleyip arkasından da bir ayeti gerekçe gösteriyor. İşte tuhaf olan da tam da bu. “Yetişkinlerin 6 yaşında çocukla evlenmesinde sıkıntı yoktur” diyen şahsın bu sözleri sarfetmesinde, bir kanaat önderi olarak insanları etkilemesinde hiçbir sıkıntı yok ama bunları bir gazeteci sosyal medyada paylaşınca ya da bu sözleri protesto edince yasalar hemen beyefendinin lehine devreye giriyor. Ama Nureddin Bey bu konuşmalarını da, “Ben çocuk evliliklerini protesto ettim, geçmişte yaşanan gerçekleri dile getirdim” deyip sözlerinin arkasında durmayı beceremiyor.
Kusura bakmayın; 6 yaşındaki çocukla bırakın evlenmeyi, evlenmeyi düşünmek bile suçtur! Yasaları geçtim, insan nasıl kıyar bir çocuk için böyle şeyler düşünmeye? Ve biri çıkıp da kameralar karşısında bu sözleri nasıl söyler?
Bunun daha da ötesi, savunulacak yönü, dini buna alet edecek tarafı yoktur.


Kıyamam üzmeyin Kiboş’u!


Öyle çirkin bir gündemimiz var ki ne kadar bunaldığımı anlatamam. Bazen haberlerde içimi hafifletecek şeyler arıyorum. Ararken de Kiboş haberine denk geldim. Bakmayın kimilerinin burun kıvırdığına; Kibariye bu ülkenin en değerli seslerinden biri. Sesindeki duygu ve tabi ki sahiciliğini çok az ses sanatçısında yakalayabiliyorum. Bir de o cana yakınlığı var ki hepiniz bilirsiniz muhtemelen. Dün Habertürk’ten Ekin Türkantos’a verdiği röportajı okudum.
Kiboş çok kırılmış Tarkan’a. Düğününe çağırmamasına bozulmuş. Öyle tatlı ki, nikahın aile içinde yapılmış olması bile kesmemiş onu. Kıyamam. Kırmayın Kibariye’yi ulen! İnşallah Tarkan ve eşi, Kiboş’u tez zamanda evlerinde ağırlayıp kalbini tamir eder.