Yayın yaşamımız, zenginliğini ve renkliliğini sürdürüyor. Gazetelerden kimilerinin kitap ekleri, kimi yazarın köşelerinde yayınları tanıtmaları yanında, yayın kuruluşlarını yoğun bir çalışma uğraşı içinde görüyoruz. Yazın aşırı sıcaklarında dinlendirici etkisiyle düşün dünyamızı dolduran
ki taplar değerini artırarak birer parçamız olmaktadır.
Gönderilen yayınları okurlarımıza bildirmeyi görev sayan anlayışımızın gereğini yerine getiriyoruz:
- Özlenen gazetecilerden, yazar Ferhan ŞAYLIMAN’ın beşinci kitabı “Ruhu Terbiyesiz Adam” adıyla SİYAH BEYAZ yayınlarının yeni ürünü.
- Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi’nin “25 Yıl” adlı, 25. yıl armağanı olan kitap, yayın komitesi adına bir yazıyla genel başkanın önsözünden sonra 25 yerli ve yabancı yazarın yazısıyla yayımlanmıştır.
- Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları emekli genel müdür yardımcısı Erol ONAR’ın “Bir Dalda Üç Kuş” adlı ekonomik ve siyasal yönleriyle yaşama, demokrasiye ilişkin düşüncelerini yansıtan kitabıyla “Kır Bahçesi” adlı psikolojiden eğitime, ekonomiden siyasal alana uzanan değişik konulardaki ilgi çekici yazılarını içeren kitabı PEPA Kitap yayınlarıdır.
- Ulusal Kurtuluş Savaşı tarihimizde adından söz edilen “Çerkez Ethem”le ilgili geniş çaplı bir incelemenin ürünü olan “ETHEM” adlı kitap, Şaduman HALICI’nın kaleminden ilk kez yayımlanan belgelerle E Yayınları’nın ürünü.
- Önceki Bakan ve Meclis Başkanlarından Kaya ERDEM’in bir tanıdığı tarafından gönderilen kitabı DOĞAN Kitap’ın ürünü olup “Demokrasinin İlk Elli Yılı” adını taşıyor.
- Emekli Kara Pilot Kıdemli Albay Sacit SÖNMEZ, İsmet İNÖNÜ için de resimli, yazılarla dolu yeni bir albüm hazırladı.
- Mâlî konularda uzman M. Bedri YALÇIN’ın SINIRSIZ Yayınları’ndan çıkan 1. kitabı “İki Elim Yakanda” bir Sarıkamış kahramanının yaşam öyküsünü anlatıyor, ikinci baskısı yapılan kitabı da tarihimizin önemli siyasal olaylarını anlatan “Beni Yaralı Bırakma” adını taşıyor. Roman türünün iki başarılı yapıtı beğeni topluyor.
- Kilis Vakfı Genel Sekreteri Nejat TAŞKIN’ın “60 Yıl İçinde KİLİS” adlı kitabı BİLGEOĞUZ yayını.
- Burak KILIÇASLAN’ın “Aydınlık Savaşçı Yaşar Nuri ÖZTÜRK” adlı kitabı TOGAN Yayınları’nın ürünü.
- Bir dönem gazetecilik, matbaacılık ve yayıncılık yapmış olan, yedisi belgesel olmak üzere dokuz kitabı bulunan Tufan ATAKİŞİ’nin son kitabı “SMYRNA-Gizli Kalmış Gerçekler” ATADOST Yayınları’nın ürünüdür.

İLETİLER

Çalışkan, emekli diplomat ve önceki milletvekillerimizden Onur ÖYMEN’in doyurucu eleştiri ve önerilerini içeren iletileriyle Mühendis Semih KALKANOĞLU’nun siyasal çelişkilere değinen iletileri güncel önemleriyle gözetilecek değerde dir. Emekli TRT çalışanı Yılmaz DAĞDEVİREN’in iletileri de kimi ülke sorunlarına ilgi çeken sıcaklığını sürdürmektedir.

DERGİLER

Dil Derneği’nin “Türk Dili”, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin “Atatürkçü Düşünce”, İLERİ Yayınları’nın “İLERİ”, Demirkent Grubu’nun “Dört Mevsim”, SEÇKİN Yayınevi’nin “Terazi” adlı dergileriyle Trabzon’da yayımlanan “KIYI”, İleri Yayınları’nın İstanbul’da yayımlanan “MAYA”, Söke’de yayımlanan “ECE”, İstanbul’da yayımlanan “BERFİN Bahar”, Türk Dili Dergisi (Ahmet MİSKİOĞLU’nu yitirmemizden sonra eşi Türkan MİSKİOĞLU’nun yönetiminde 169. sayısı), ŞEHİR (Devrek), İNSANCIL (İstanbul) adlı dergiler ilgiyle izlenmekte ve yayımlanmaları aksamadan sürmektedir.
Türkiye Barolar Birliği ile Ankara ve İstanbul barolarının adlarıyla yayımlanan dergileri hukukçular için büyük bir kaynak değerini korumaktadır.

GAZETELER

24 SAAT (Ankara Gazeteciler Cemiyeti yayını), MÜCADELE (Aydın), BARTIN (Bartın), GÖZLEM (İzmir), DANİŞMEND (Niksar), YEŞİL NİKSAR (Niksar), VİZYON (Terme), 60 TOKAT (İSTANBUL) yurttaşlarımızın görüşlerini, isteklerini, yakınmalarını, değişik konuları inceleyip irdeleyen yazılarıyla yararlarını sürdürmektedir.