Dünyanın en saygın bilim insanlarının dahil olduğu araştırmaya göre evrenin kendi kendini yok etmemesi merkeze alındı. Evrenin başlangıcında aynı miktarda madde ve anti-madde olduğunu söyleyen uzmanlar, "Mantıken eşit seviyede oldukları için birbirlerini egale etmeleri ve ortadan kalkmaları gerekirdi" ifadesini kullandı.

Uzmanlar, madde ve anti madde üzerinde araştırmalarını sürdürürken, ne kütle ne de elektrik olarak ikisi arasında hiçbir fark bulunmadığını ortaya koydu. Araştırmayı yürüten Christian Smorra, "Bizim araştırmalarımız sonunda madde ve antimadde arasında tamamen bir simetri çıktı. İşte bu sebeple evrenin aslında var olmaması gerekiyor. Evrenin oluşması için asimetrik bir durum olması gerekiyor fakat farkın nerede olduğunu bilmiyoruz. Simetriyi neyin bozduğuna dair bir fikrimiz yok" ifadesini kullandı.

İngiltere'nin önde gelen haber portallarından Independent'ta yer alan habere göre, uzmanlar madde ve anti madde arasında manyetik bir fark olduğu tezi üzerine yoğunlaşılırken, araştırmalar sonunda bunun da aynı olduğuy kaydedildi.

Araştırmada görev alan Stefan Ulmer ise, "Anti-maddeyi kapalı bir kap içinde tutamadığımız için manyetik değerlerini ölçmekte zorlandık. Fakat yeni yöntemler sonucunda bir sonuca ulaştık" dedi. Bilim dergisi Cosmos Magazine'de yer alan makalede ise uzmanlar yeni teoriler üzerinde durduklarını vurguladı.