Saakaşvili'nin, "Ukrayna cumhurbaşkanını görevden alma sürecinin başlaması" talebiyle düzenlediği yürüyüş ve mitinge, binlerce kişi katıldı. Mitingde konuşma yapan Saakaşvili, Ukrayna'da yolsuzluklara bulaşan devlet adamı ve bürokratların görevden alınması talebini yineledi ve "Bu kişilerin kulubelerini başlarına yıkacağız" diye konuştu.

saka

Geçtiğimiz günlerde, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile müzakerelere başladığı iddiaları ile gündeme gelen Saakaşvili, mitingde bu iddialara da değinerek, kendisinin Ukrayna yönetimiyle müzakere edeceği tek konunun, Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın istifası olacağını ifade etti.

asaa

Mitingin ardından, Kiev'in Bağımsızlık Meydanı'nın yanıbaşındaki Uluslararası Kültür Merkezi binasının önüne gelen Saakaşvili, kendilerinin  binayı karargah olarak kullanacaklarını söyledi. Buna karşılık polisin Saakaşvili taraftarlarının binaya girmesine izin vermemesi üzerine, göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Polis, göstericilere göz yaşartıcı gaz sıktı.

[old_news_related_template title="Eski Gürcistan lideri Saakaşvili intihar giriminde bulundu" desc="Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), eski Gürcistan Devlet Başkanı ve Odessa Valisi, şimdi de Yeni Güç Hareketi’nin lideri olan Mihail Saakaşvili’nin evine baskın yaptı. Kaçmaya çalışan Saakaşvili, güvenlik güçlerini evinin çatısından atlamakla tehdit etti, daha sonra da gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/basliksiz-1-46.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-eski-gurcistan-lideri-saakasvili-intihar-giriminde-bulunuyor-2118703/"]