Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kamenos, sabah erken saatlerde Kardak (İmia) adası üzerinden helikopterle uçarak, 21 yıl önce hayatını kaybeden 3 Yunan subay için denize çelenk attı.



Yunan Bakan Kamenos’a Yunan Hava kuvvetleri Komutanı Hristos Hristodulu eşlik etti. Uçuş yerel saatle 08.20'de gerçekleşti. Kamenos geçen sene 20'nci yıl anması için 28 Ocak gününü seçmiş, yine aynı şekilde helikopterden denize çelenk atmıştı. Kamenos'un bu sene tarih olarak 1 Şubat'ı seçmesinde, Orgeneral Hulusi Akar'ın pazar günü büyük tartışma yaratan ve Yunanistan kamuoyunda tepki çeken ziyaretinin sebep olduğu düşünülüyor.

resimid_3042177
Kamenos, bakan olarak göreve başladığında yine 3 subay için Kardak adası üzerinden helikopterle uçmuş ve havadan denize çelenk atmıştı.

[old_news_related_template title="Ege'de 21 yıl sonra Kardak krizi" desc="Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ile birlikte 21 yıl önce Yunanistan ile savaşın eşiğine gelinen Kardak kayalıklarını krizin yıldönümünde ziyaret etti. Ziyaret esnasında Yunan botu Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Kardak'a girmesini önlemeye çalıştı, gergin anlar yaşandı. İşte Ege'de dün yaşanan sıcak saatlerin özeti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/kardak-487-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/egede-21-yil-sonra-kardak-krizi-1649778/"]