Eski Halkbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın, ABD’nin İran yaptırımlarının ihlal edilmesiyle suçlandığı davada tanık olmayı kabul eden Türk ve İranlı iş adamı Reza Zarrab, New York’ta devam eden duruşmada ifade vermeye devam etti. Bugünkü duruşmaya, 'uyuyan jüri üyeleri' damgasını vurdu.


Bugünkü duruşmadan sonra mahkeme hakimi Richard Berman, toplantı düzenlendi. Berman toplantıda jüri üyelerinden birinin uyumasını değerlendirdi ve söz konusu jürinin bundan sonra duruşmalara katılmayacağını açıkladı.

"EPEY DE DERİN UYUDU"


Hakim Berman, "Bence salonda olan bitenleri izleyemeyen bir jüri görevini yerine getiremez" dedi. Berman, söz konusu jüri üyesinin 2 gündür duruşmaların büyük kısmını uyuyarak geçirdiğini belirterek "Çok iyi bir adama benziyordu. Epey de derin uyudu" diye konuştu. Uyuduğu için heyetten atılan jürinin yerine 6 yedek jüri adayından birisinin seçileceği öğrenildi.



AVUKAT BİLE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ!


Duruşmalar sırasında 'uyuyan jüri'ye avukatlardan biri de tepsi göstermiş ve "Bu davada uyuyabiliyorsan her yerde uyuyabilirsin" diye çıkışmıştı.


[old_news_related_template title="Zarrab hakiminin 'tape' hassasiyeti..." desc="Reza Zarrab'ın tanık olarak ifade verdiği duruşmanın hakimi Berman, savcıya 'Telefon konuşması kaydı dinletilecekse tamamı dinletilecek ve hem Türkçe hem de İngilizcesi ekrana verilecek. Hassas bir konu' dedi. Berman tapelerin 'sadece bir bölümünün' kullanılmasına 'yanlış anlaşılmalara yol açtığı iddiasıyla' tepki gösterdi. Hakim Berman buna örnek olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin geçtiği, Zarrab ile yardımcısı Happani'nin arasındaki bir telefon konuşmasını örnek gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/zarrab-487-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-zarrab-hakiminin-tape-hassasiyeti-2114468/"]




[old_news_related_template title="İşte Zarrab'ın mahkemedeki 'çizimleri'" desc="Eski Halkbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın, ABD’nin İran yaptırımlarının ihlal edilmesiyle suçlandığı davada tanık olmayı kabul eden Türk ve İranlı iş adamı Reza Zarrab, New York’ta devam eden duruşmada ifade vermeye devam etti. Bugünkü duruşmada Zarrab hakkındaki suçlamaları adeta bir ders anlatır gibi anlatıp kabul etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/tahta-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/iste-zarrabin-mahkemedeki-cizimleri-2114506/"]