KYK burs başvuru sonuçları merakla beklenirken KYK'dan resmi bir açıklama yapılmaması sebebiyle burs başvurusu yapan öğrenciler sık sık KYK'nın resmi sitesini ziyaret ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuru sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs başvuruları için öncelik belgesi detayı ortaya çıktı. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öncelik belgeleri 5 Kasım’a kadar KYK’ya teslim edildi ve sonuçların açıklanmasında ortaya çıkacak tüm engeller ortadan kaldırıldı. KYK burs başvuru sonuçlarının her an açıklanabileceği tahmin ediliyor. Cuma gününe kadar KYK burs başvuru sonuçlarını açıklayabilir...

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA

kyk burs sonuçları kyk burs sonuç sorgulama

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

2017 Ocak itibari ile KYK Burs ve Kredileri, 25 TL bir artış ile 450 Türk Lirası olarak belirlendi. Bu sene zam oranı geçtiğimiz yıla göre bir hayli az oldu. 2016’da KYK Burs ve Kredileri 70 TL kadar bir zam almıştı ve 400 TL’ye çıkmıştı. 2017’de ise KYK Burs ve Kredi tutarı 425 TL’den 450 TL’ye yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması “Bu yıl lisans öğrencilerine kredi burs 470 TL olarak ödenecek” şeklindeydi.

ÖNCELİKLİ BURSU KİMLER ALABİLİYOR?

– Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
– Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
– Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
– “Milli Sporcu Belgesi” almış amatör sporcular,
– ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler,
– Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)
– Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
– sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler öncelikli olarak burs alma hakkına sahiptirler.