Üniversite tercih sonuçlarını bekleyen öğrenciler sabırsızlıkla ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemini ziyaret ediyor. Sonuçların ne zaman açıklanacağına dair resmi bir açıklama bulunmaması öğrencilerin heyecanın zirvede kalmasına yol açıyor. Bu gergin bekleyişi bir nebze hafifleten ise Twitter üzerinde LYS tercih sonuçları hakkında atılan mizahi Tweet'ler oldu. İşte tercih sonuçlarını mizaha dönüştüren paylaşımlar...











ÖSYM'NİN SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ


ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yüksek öğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları başlayacak.Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 12-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

KAZANDIĞINIZ ÜNİVERSİTE İÇİN BARINMA İMKANLARINA DİKKAT

Öğrencilerin tercih listelerinde yer alan illerin başında şüphesiz İstanbul geliyor. Çünkü İstanbul'da 50'nin üzerinde üniversite var. İstanbul'da herhangi bir devlet üniversitesinin kontenjanına girmek isteyen adaylar, istediği bölümü sınav sonuçlarına göre üst sıralarda yazmak zorunda.

Vakıf üniversitelerinde ise şansı yüksek olan adayların sayısı bir hayli fazla. Ancak maddi imkânı olmayanların İstanbul'da her hangi bir üniversiteyi kazanıp burs, yurt gibi konularda sonuç alamaması zamanla büyük sıkıntılara yol açabiliyor.

“ÜNİVERSİTENİN SUNACAĞI İMKANLARI İYİ ARAŞTIRIN”

Emlak Global Yayın Yönetmeni Mehmet Canıtatlı bu konuda adayları şu şekilde uyarıyor:

-Önceliğiniz ailenizin bulunduğu şehirdeki üniversitenin imkânlarını araştırmak olmalı.

-Arzu ettiğiniz üniversite farklı bir şehirde ise sadece üniversiteyi araştırmak yetmez. İmkânınız varsa şehri mutlaka görün.

-Gideceğiniz şehirde en az iki yıl yaşayacağınızı unutmayın.

-Yurt ve diğer imkânları sınırlı olan şehirlerde barınma imkânlarını iyi araştırın.

-Sadece barınma değil yeme içme konusu da önemli. Şehrin öğrenciye dönük sosyal ve ekonomik yönlü yatırım ve imkânlarını araştırın.





Pek çok şehirde ev ve yurt sıkıntısı olduğunun altını çizen Canıtatlı, konuyla ilgili şunları söylüyor:

‘'Eylül ayında başlayacak olan üniversite kayıtları öncesi barınma telaşına düşecek öğrenciler, kazanacakları fakülteye yakın bir adreste oturmak için ev aramaya başlayacak. İstanbul'da ulaşım masraflarından kurtulmak isteyen öğrencilerin önceliği ya küçük bir daire bulabilmek ya da arkadaşlarıyla en az iki odalı bir daireyi en uygun fiyata kiralayabilmek. Üniversitesi bulunan semtlerdeki son kira değerlerini ( en düşük – en yüksek) araştırdığımızda ortaya hakikaten büyük bir külfet çıkıyor. Adaylar bunu mutlaka dikkate almalı.''