Bu işin hastası çok!.. Deyim yerindeyse iş dışında sosyal hayatları tamamen kafesleriyle ilgilenmekle geçiyor. Bakımı da masraflı. Öyle az buz para gerekmiyor. Güvercinlerden bahsediyoruz! Sozcu.com.tr olarak İstanbul Bağcılar'daki güvercin kahvesine gittik.

Fiyatları 750 liradan 7 bin TL'ye kadar çıkan güvercinler resmen kapışılıyor. Açık artırmalarda vatandaşlar birbiriyle kıyasıya yarışıyor.  5 bin TL'ye satışa çıkan bir kuş açık artırma sonunda 10 bin TL'ye sahibini bulabiliyor. Güvercinlerin ortalama ömrü ise 10-15 sene arasında değişiyor.

Güvercin kahvesinin müdavimlerinden biri ise geceleri taksicilik yapan İstanbul'un stresini güvercinlerle attığını söyleyen Gökhan Aydın.

Aydın güvercin beslemeye 15 yaşında başladığını anlatıyor. Yaklaşık 100'e yakın birbirinden farklı cins güvercinleri barındıran Gökhan Aydın "Bu işi para için yapanlara karşıyım herkes aşk ile yapsın" diyor.

hp12hp12hp21hp12

HUZURU KUŞLARIM DA BULUYORUM

Taksicilik mesleğinden dolayı çok stresli günler geçirdiğini söyleyen güvercin besicisi Gökhan Aydın "Ben mesleğim icabı çok stresli oluyorum. Ben kuşlarımla ilgilendiğimde huzuru buluyorum. Huzur, İstanbul'da birçok insanın elde edemediği bir şeydir. Ben bunu kuşlarım da buluyorum. Ve onları her özgürlüklerine bıraktığımda benden mutlusu yok. Hatta sırf onlar havada uçabilsinler diye saatlerce bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Göğüs kafesi fosforlu ayakları paçalı olan kuşlara Arkatepe deniyor. Arkatepe güvercinlerin fiyatı 7 bin TL'ye kadar çıkıyor. Göğüs kafesi fosforlu ayakları paçalı olan kuşlara Arkatepe deniyor. Arkatepe güvercinlerin fiyatı 7 bin TL'ye kadar çıkıyor.


FİYATLARI 7 BİN TL'Yİ BULUYOR

Tabii ki her cins kuşun fiyatı aynı değil. Bilhassa Arkatepe pasta ve Makedon döneklerinin fiyatları 7 bin TL'ye kadar çıkıyor. Özellikle bazı satıcılar İtalya'yı mesken tutmuş durumda. İtalya'dan euro ile Türkiye'ye güvercin getiren var.

 

'KUŞ BESİCİLİĞİ KÖTÜ ALGILANMASIN'

Kuş beslemenin kötü bir şey olmadığını söyleyen Gökhan Aydın "Benim insanlardan tek istediğim kuş besiciliği kötü bir şey değil yani kuşçuluğu kimse kötü olarak algılamasın." dedi.

Kuş kahvesinin girişindeki 'veresiye yem satışı yoktur' uyarısı dikkat çekiyor. Kuş kahvesinin girişindeki 'veresiye yem satışı yoktur' uyarısı dikkat çekiyor.


HAYVANLARI BİR ALANA HAPİS ETMEK ETİK DEĞİL!

Hiçbir hayvanı kapalı bir alana hapis etmeni doğru bir davranış olmadığını söyleyen Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şebnem Aslan sozcu .com.tr'ye yaptığı açıklamada "Kuş beslemek, doğadaki canlıları bir alana hapsetmek kesinlikle etik bir durum değil. Bu hayvanlar, insanların keyifleri için bir alana hapis olmamalıdır. Hiçbir hayvanın etinden sütünden faydalanılmamalıdır. Özgür alanlarına bırakmak en doğru davranıştır." dedi. Şehirleşme hayatının hayvanların alanını kısıtlandığını söyleyen Aslan "Şehirleşme hayatı hayvanların yaşam alanları kısıtladı. Biz şehir alanlarını doldurduk ve o hayvancılık alanlarını kısıtladık" dedi.