Taşeron işçiler uzun süredir kadro ile haklarında iyileştirmeyi bekliyor. Hükümet çalışmalarını tamamladığını geçtiğimiz günlerde kamuoyuna bildirdi. Ancak hala netleşmeyen detaylar var. Ayrıca tarihle ilgii de soru işaretleri var... Taşeron işçilere hükümetin vaat ettiği süre doluyor.  Maliye Bakanı Naci Ağbal, tarih verdi ve "İki bakanlık yoğun bir şekilde çalışıyor" dedi. İşte taşeronda son durum...

TARİH BELLİ OLDU MU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Taşeron düzenlemesi ile ilgili bir toplantı yapıp detayları açıklayacağız. Meclis'e en kısa sürede gelecek. Bütçe görüşmelerinden sonra genel kurulda görüşülecek. 3 ay içerisinde geçişler tamamlanacak" dedi.

[old_news_related_template title="Taşeronda hangi kurumlara kadro yok? " desc="Taşeron işçisinin kadro beklentisi yılan hikayesine dönerken taşerona kadro konusunda farklı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bazı kurumlardaki taşeron işçilerinin kadro alamayacağı haberleri işçilerin daha da meraklanmasına neden oldu. İşte gündemden düşmeyen taşerona kadro hakkında ayrıntılar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/taseron-isci-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/taseronda-hangi-kurumlara-kadro-yok-taserona-kadro-konusu-detaylaniyor-2136854/"]

AĞBAL NE DEDİ

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Şu anda yaklaşık bir milyonun üzerindeki personel çalıştırmasına dayalı hizmet alkımı ihalesi çerçevesinde çalışan insanlarımız var. Bu düzenlemenin yılbaşından önce çıkmasını istiyorlar. Şu anda taşerondan kamuya geçişle ilgili Çalışma Bakanımızla birlikte iki Bakanlık yoğun bir şekilde çalışıyor. Hemen hemen çalışmalar teknik olarak tamamlandı. Ana parametrelerle ilgili kararlar oluşturuldu. İnşallah bütün taşeron yanında çalışan vatandaşlarımıza bekledikleri, bir an önce hayata geçmesini istedikleri düzenlemeyi yılbaşından önce hayata geçireceğiz” ifadesini kullandı.

taseron-son-dakika

TAŞERON KADRO İÇİN KHK ÇIKARILACAK

TBMM'den gelen son habere göre kamuda çalışan taşeron işçilere kadronun KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile verilecek. Taşeron işçilerin art arda yapılan açıklamalar sonrasında kafası karışmış durumda. Hükümet tarafından organize edilen Alo 170 hattını arayarak taşeron kadro hakkında aklınıza takılan soruların yanıtına ulaşabilirsiniz.

TBMM'den gelen son habere göre kamuda çalışan taşeron işçilere kadronun KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile verilecek. 900 bin çalışanın taleplerini karşılayacaklarını ifade eden Sarıeroğlu, “450 bin çalışanımızın tamamını ‘amasız-fakatsız’ direkt kadroya alıyoruz. Hiçbir şartımız da yok. Mevcutta emekçi kardeşlerimiz hangi işi yapıyorsa o işi yapmaya, aynı sendikalarda, sözleşmeye tabii olarak kadrolu işçi olarak devam edecekler. Kafalarında hiçbir soru işareti olmasın. İkinci düzenlememizi de mahalli idareler ve il özel idarelerle gerçekleştirdik. Belediye teşekküllerinde çalışan taşeron kardeşlerimizi, şirketi aradan çıkartıyoruz. İl özel idaredeki taşeronları da aradan çıkarıyoruz. Direkt daimi elemanı olarak kardeşlerimiz çalışmaya devam edecekler” demişti.

4C'LİLER, 4B'YE DAHİL EDİLECEK

Mevsimlik işçilerle ilgili de düzenleme yaptıklarını dile getiren Sarıeroğlu, “Buradaki talep çalışma sürelerinin uzatılmasıyla ilgili bize iletilmişti. 4 ay daha uzatılmasını ön görüyoruz. Bütün taşeron firmaları devreden çıkartıyoruz, tamamı Belediye İktisadi Teşekkülü işçisi elemanı olacaklar. Yine yeni bir düzenlemeyle 4C'li olarak TÜİK, Meclis ve YSK'da çalışanlarımızı 4B kadrosuna dahil edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.Mevsimlik işçilerle ilgili de düzenleme yaptıklarını dile getiren Sarıeroğlu, “Buradaki talep çalışma sürelerinin uzatılmasıyla ilgili bize iletilmişti. 4 ay daha uzatılmasını ön görüyoruz. Bütün taşeron firmaları devreden çıkartıyoruz, tamamı Belediye İktisadi Teşekkülü işçisi elemanı olacaklar. Yine yeni bir düzenlemeyle 4C'li olarak TÜİK, Meclis ve YSK'da çalışanlarımızı 4B kadrosuna dahil edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="4B nedir? 4A, 4B, 4C ne anlama geliyor? 4C'lilerin statüsü ne olacak?" desc="Bugün yapılan açıklamalardan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taşeron açıklamasında 4C statüsünde çalışanların 4B kadrosuna alınacağını ifade etti. Peki 4B kimleri kapsıyor? 4A, 4B, 4C'nin anlamı ne?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/10/sgk-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/4b-nedir-4a-4b-4c-ne-anlama-geliyor-4clilerin-statusu-ne-olacak-2119183/"]