Orman ve Su İşleri Bakanlığı, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın "Kartal - Maltepe civarındaki ormanlık alanı katlediyorlar. Ormanı inşaat alanına çevirdiler" açıklamasının gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Bakanlık, yaptığı açıklamada "İnşaat değil, mesire alanı yapıyoruz" ifadesini kullandı ve yapılacak tesisleri sıraladı.

YARKADAŞ: "ORMANA KÜÇÜK BİR KASABA KURUYORLAR"

Bakanlığın açıklamasına tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise "Bakanlığın açıklaması, katliamın itirafıdır" dedi.

Yarkadaş, şöyle konuştu: "Orman ve Su işleri Bakanlığı, birkaç gün önce fotoğraflarıyla belgelediğim orman katliamının üstünü örtmeye çalışıyor. Kartal - Maltepe civarında bulunan ve Gülensu C Tipi Mesire Yeri olarak ilan edilen alanda yapılan çalışma, ormanın nasıl bir tehdit altında olduğunun kanıtıdır. Bakanlık, beni yalanlamak isterken, alana ne yapılacağını da sıralıyor. Bakanlığın açıklamasına göre, ormanlık alana 2 adet kır kahvesi, 2 adet kır lokantası, 5 adet büfe ve 2 adet yöresel ürünler satış yeri kurulacak."

Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kadar tesisi, ağaçları kesmeden nasıl yapacaksınız? Ayrıca, ormanlık alanın içine bu betonarme tesisleri nasıl ve hangi hakla kuruyorsunuz? Bu kadar tesisi o bölgeye kurmak, ormanı katletmek demektir. Ormanın içine adeta küçük bir kasaba kuruyorlar. Bunun adı ormanı katletmektir. Bu bakanlık, Orman değil Ormanları Katletme Bakanlığı'dır."

"BAKANLIK TELAŞA KAPILDI"

Kartal - Maltepe Gülensu bölgesine yayılan ormanlık alanın, yandaşlara peşkeş çekilmek istendiğini de belirten Yarkadaş, "Bakanlık, bu katliamı deşifre etmemin ardından, büyük bir telaşa kapıldı. Bakanlık kendi çalışanlarına SMS ve twitter'dan mesaj yollayarak, beni yalanladıkları açıklamayı sosyal medyada paylaşmalarını istedi. Memurları adeta bunu yapmaya zorladı. Bu telaşın sebebini çok iyi biliyorum" dedi.

EN DÜŞÜK TEKLİFİ VERENE TESLİM ETMİŞLER

Ormanlık alanda kurulması planlanan 2 adet kır kahvesi, 2 adet kır lokantası, 5 adet büfe ve 2 adet yöresel ürünler satış yeri tesisi için bir süre önce ihaleye çıkıldığını belirten Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Ormanlık alanı 29 yıllığına Aksen Yatırım adlı bir şirkete verdiler. İhaleyi alan şirket, Kanal İstanbul adı verilen saçma projeninin olduğu alanlarda arsa alıp satan bir kurum... Sahibinin AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la çekilmiş fotoğrafları var... Ve aynı şirket, bu alanı, 160 bin TL'ye kiralıyor. Daha önce aynı yere başka bir şirket ise 340 bin TL verdiği halde, o ihale iptal ediliyor. Ve ne gariptir ki; ihale 340 bin TL verene değil, 160 bin TL teklif eden Ahsen Yatırım'a gidiyor."

'YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKTİLER'

Ormanlık alanda tesis kurma izni alan Aksen Yatırım adlı şirketin sahibi Aytekin Karahan'ın 2012 yılında bir rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda gözaltına alındığını belirten Yarkadaş, "Bu kişi bir yıl önce ise terör örgütü FETÖ'nün el konulan bir şirketine 105 bin TL aylık maaşla kayyım olarak atanıyor. Ne hikmetse, bir süre önce de Kartal - Maltepe'deki ormanlık alan Aytekin Karahan'ın şirketine peşkeş çekiliyor. Üstelik, bu şirket, ihaleden üç ay sonra kuruluyor" dedi.

Şirketin, orman ihalesinden önce herhangi bir ticari faaliyetinin bulunmadığına dikkat çeken Yarkadaş, "İhalenin verildiği Aksen'in, bir internet sitesi bile yok. Belli ki; ormanı adrese teslim bir ihaleyle yandaşa peşkeş çekiyorlar" diye konuştu.

BAKAN EROĞLU'NA ÇAĞRI

Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nu kamuoyuna hesap vermeye çağıran Yarkadaş, "Burayı neden bir yandaşa peşkeş çekiyorsunuz? Sizin göreviniz ormanları mı yandaşları mı korumak? Çıkın ve halka hesap verin. Bölge halkı bu alanın katledilmesini istemiyor" ifadesini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ihaleyi derhal iptal etmesi ve yapılan inşaatları durdurması çağrısını yapan Yarkadaş, "Temel atmak için kazdığınız alanları da eski haline getirin ve ağaçlandırın. O bölge, 'Doğal Hava Koridoru'dur. Bu katliamı durdurun" çağrısını yaptı. Yarkadaş, ihale sürecini yargıya taşıyacaklarını da ifade etti.