Adana’da bir kahvehaneye yapılan silahlı saldırıda Müslüm Tozkoparan(21) ve Hakan Taştan’ın(17) öldürülmesi, 2 kişinin yaralanması ve 2 kişinin öldürülmeye teşebbüs edilmesiyle ilgili 3’ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı. Mehmet Pirinci’yi vurmak isterken, olayla ilgisi olmayan 2 genci öldürdükleri ileri sürülen sanıklar suçlamayı kabul etmedi Mahkeme, olay yeri kamera kayıtlarındaki görüntülerle sanıkların fotoğraflarının karşılaştırılıp, rapor hazırlanmasını istedi.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


Olay, 10 Nisan 2016 tarihinde Kiremithane Mahallesi'nde meydana geldi. İddianameye göre sanıklar ile bazı mağdurlar arasında uyuşturucu ve yaralama meselelerinden dolayı husumet oluştu. Muhammet Karakaya’nın motosikletle olay yerine götürdüğü Hünkar İsmail İsen, kahvehanenin önünde oturan gençlere doğru ateş açtı. Silahlı saldırıda olayla ilgisi olmayan Müslüm Tozkoparan ve Hakan Taştan yaşamını yitirirken Mehmet Pirinci ve Ahmet Oktay yaralandı. Saldırganların hedefinin Mehmet Pirinci olduğu ileri sürüldü.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


Olayla ilgili Mustafa Tutuş(40), Hünkar İsmail İsen(21), Muhammed Karakaya tutuklanırken, suçluyu kayırdığı ileri sürülen Erdal Bakadur tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcı, sanıklar hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile dava açtı. Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada tutuklu sanıklar ve avukatları katıldı. Hünkar İsmail İsen, olayla ilgisinin olmadığını, Mustafa Tutuş’un kendisini azmettirmediğini söyledi.

Azmettiricilikle suçlanan Mustafa Tutuş ve saldırganı olay yerine motosikletle ötürdüğü iddia edilen Muhammet Karakaya suçlamayı kabul etmedi. Olayda silahlı saldırıya uğrayan 3 kişi Hünkar İsmail İsen’i teşhis ettiklerini ve şikayetçi olduklarını söyledi. Tahliye talebini reddeden mahkeme, olay yeri kamera kayıtlarındaki fotoğraflarla sanıkların fotoğraflarının karşılaştırıldığı bir rapor istedi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.