TEOG birinci dönem ve ikinci dönem sınavları sona ermiş. Birinci dönem TEOG sonuçları açıklanırken ikinci dönem sınav sonuçları ise açıklanmamıştı. Aylardır beklenen sonuçlar nihayet bugün açıklandı. teog_shutter

ÖĞRENCİLER VE VELİLER HEYECANLI

Üniversiteye geçişin en önemli adımı güzel bir liseden geçiyor. Veliler çocuklarını güzel bir liseye kayıt yaptırmak için ellerinden geleni yaparken 8. sınıf öğrencileri de bütün bir yıl TEOG sınavına hazırlandı. İlk dönem sınavının sonuçlarını öğrenen öğrenciler ikinci dönem sınav sonuçlarını heyecanla bekliyordu ki bugün MEB'den duyuru geldi ve duyurunun ardından TEOG sonuçları açıklandı. Aşağıdaki linke tıklayarak sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

E-OKUL TEOG SONUÇLARI

MEB GİRİŞ

TEOG SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir. Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece TEOG sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son notları ve en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

Sınav sonuçlarına nasıl itiraz edilir?

Sınav sonuçlarına itiraz için sistem üzerinden işlem yapılabilmektedir. Öğrencinin girdiği sınavda itiraz edebilme hakkına sahiptir. MEB bunun için bir takım şartlar istemektedir. Şartlar için “Tüm alanları doğru ve eksiksiz doldurmanız ve itiraz konunuzu doğru seçmeniz, işlemlerinizin daha hızlı sonuçlanmasına neden olacaktır. Ders isimlerini, kitapçık türünüzü ve soru itirazlarında soru numarasını mutlaka belirtiniz.” yazısı gözükecektir. Öğrenci itiraz için T.C. Kimlik Numarası, cüzdan seri no’su, güvenlik kodu ile giriş yapabilir, öğrenci sınav sonuçlarına itiraz edebilir.