İşte Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Geri adım olmayacaktır. Bu olaylarla karşı karşıya kalan ve maduriyetini yaşayan vatandaşlarımızdır. Bu konuda hem milletimizle birlik ve beraberlik içinde. Bütün hasarlar devletimiz tarafından karşılanacaktır. Bu vesileyle başta masum evladımıza şehit evladımıza, şehidimize cenabı Allah'tan rahmet diliyoruz. Aziz milletimize başsağlığı diliyoruz. Terörle mücadele karşısında gerek emniyet güçleri gerek devletimizin kararlılığı olsun minnetlerimizi ifade ediyoruz. Tekrar Viranşehir'imize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu alçaklar sürüsünden elbette ki söküp atacağız.

Bakanlar açıklama yapmadan önce saldırının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Fotoğraf: İHA Bakanlar açıklama yapmadan önce saldırının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Fotoğraf: İHA


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları:

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Viranşehir halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yargı görevi yapan hakim ve savcılarımıza onların ailelerine ve çalışan güvenlik görevlilerine karşı saldırılarda tavrımız çok net. Bu saldırılar adalete ve hukuka yapılmıştır. Devletimize yapılmıştır.

Hakim ve savcılarımıza yargı camiamıza büyük geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Milletimiz ayaktadır. Herkes mücadelesini sürdürecektir.

Tarım Bakanı Faruk Çelik'in açıklamalarından satırbaşları:

Bu saldırı adalet camiamıza dönük gibi. Ama aslında bu saldırının 250 bin Viranşehir'liye dönük olduğunu ifade etmek istiyorum. Türkiye'de bölgemizde canilerin ne yapmak istediklerini anlamayanlar varsa şu acı tabloyu gelip görmelerini bu canileri hissedecekleri inancındayım. Bu insanlıktan nasibini almayanlara gerektiği cezaları inşallah millet beyninde gönlünde cezalarını vereceklerdir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Teşekkür ediyorum.