FETÖ’nün hain darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında dava açılan “Balyoz Darbe Planı Davası” hakimi İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Ömer Diken, İzmir’de ikinci kez hakim karşısına çıktı. Bayraklı Adliyesi’ndeki İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya emekli Orgeneraller Ergin Saygun ve Çetin Doğan’ın da olduğu çok sayıda general, amiral ve albay “mağdur” sıfatıyla katıldı. “KARARIN ARKASINDAYIM” Davayı duayen gazeteci Uğur Dündar, CHP milletvekilleri Atila Sertel ve Dursun Çiçek de takip etti.

 FOTO ALTI İzmir Bayraklı Adliyesi’ndeki duruşma öncesi aralarında emekli Orgeneraller Çetin Doğan ve Ergin Saygun’un da olduğu kumpas mağduru askerler, CHP Milletvekili Dursun Çiçek, Uğur Dündar ve Avukat Hüseyin Ersöz ile toplu fotoğraf çektirdi
FOTO ALTI
İzmir Bayraklı Adliyesi’ndeki duruşma öncesi aralarında emekli Orgeneraller Çetin Doğan ve Ergin Saygun’un da olduğu kumpas mağduru askerler, CHP Milletvekili Dursun Çiçek, Uğur Dündar ve Avukat Hüseyin Ersöz ile toplu fotoğraf çektirdi


SÖZCÜ operasyonu kapsamında 167 gün tutuklu kalan muhabirimiz Gökmen Ulu da kumpas mağdurlarına destek verdi. 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden beş gün sonra Uşak’ta yakalanan Diken’in, FETÖ’nün yargı içindeki etkili elemanlarından olduğu değerlendiriliyor.

Diken, 2011 yılında TSK’daki yurtsever subayları hedef alan FETÖ’cü savcıların operasyonlarının ardından yüzlerce komutanın tutuklanması kararını vermişti. Diken daha önce “Balyoz davasında verdiğim kararın arkasındayım” demişti.

AVUKATI İSTİFA ETTİ


Diken’in tahliye talep dilekçesinde “Tutuklulukta makul süre geçmiştir. 15 ayı bulan tutukluluğum AİHM içtihatlarına göre uzun olup, ölçülü de değildir. Kaçma kuşkusunun somut delilleri gösterilmemiştir” denildiği öğrenildi. Diken için  atanan iki avukattan birinin istifa ettiği bildirildi.