İstanbul Emniyeti'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü,  bir uyuşturucu şebekenini belirledi. Ekipler 3 ay boyunca teknik ve fiziki takip çalışması başlattı. Araştırmalarda çetenin, Esenyurt'ta bir depoda uyuşturucu imal etmeye hazırladığı anlaşıldı. Fiziki takiplerde, şebekenin sanayi tipi malzemeler aldıkları anlaşıldı.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

OPERASYON TALIMATI


Çalışmalar, adım adım İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'a bildirildi. Çetenin üretime başlamaya hazırladığı bilgisi üzerine Çalışkan operasyon talimatı verdi. Narkotik Polisi ve Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekipleri belirlenen depo ve çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenledi.  Operasyonda 4 milyon uyuşturucu hap üretilmesine yetecek kimyasal madde, eleman, fırınlama, yoğurma ve otomatik pres makinesi ele geçirildi.

BİRİ KADIN ÖĞRETMEN


Operasyonda çete elebaşı Çetin Baydaş'ın da aralarında bulunduğu 5 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler arasında bir öğretmenin olması da dikkat çekti. Özel bir okulda çalışan kadının E.Ö.'nün şebekeye kuryelik yaptığı tespit edildi.

60 MİLYONLUK UYUŞTURUCU


Narkotik Polisi'nin 1 hap bile üretmeden çökerttiği çetenin hazırlamak planladığı uyuşturucunun piyasa değerinin 60 milyon lira olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri devam ediyor.