MİTİNGTE KONUŞTU
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ziyaretlerin ardından Cacabey Meydanı’nda partisinin düzenlediği mitingde konuştu.
Anayasa değişikliği referandumuna rekor katılım olacağı görüşünü savunan Bakan Bozdağ, yapmak istedikleri 'büyük reformun' Avrupa'yı korkutup telaşlandırdığını öne sürdü. Bozdağ, şunları söyledi:
"Biz Almanya’nın Hollanda’nın hükümet sistemine değil Türkiye’ninkini değiştiriyoruz. O zaman size ne oluyor diye Almanya’ya, Avusturya’ya ve diğer batılı ülkelere sormak hakkımız değil mi Ellerinden gelse Türkiye’ye gelip ‘hayır’ oyu kullanacaklar. Televizyonlarda Türkçe program yapıyorlar. Gazetelere Türkçe manşetler atıyorlar. Terör örgütlerine ve teröristlere her türlü kolaylıkları sağlıyorlar ama Türkiye’nin meşru hükümetin bakanlarına, toplumuyla bir araya gelme imkanını vermiyorlar."
Bekir Bozdağ, terör örgütlerinin referandumda 'hayır' dediğine ilişkin daha önceki sözlerini tekrarladığı konuşmasında, CHP Genel Başkanı için de "Ben sayın Kılıçdaroğlu’nu dinlerken yüzüm kızarıyor. Nasıl olur da ana muhalefetin lideri bir meseleyi çarpıtarak yalan yanlış bir üslupla millete takdim eder" ifadelerini kullandı. Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sevildiği görüşünü savunurken, "Anket yaptık biz. Ak Partililer, MHP’liler, BBP, Saadetçiler Tayyip Bey’i seviyor. 'Bizim içimizden çok seven var' diyorlar. Tayyip Bey’i incitecek bir üslup kullanmayın. Eski düzen muhaldir. Onun rüyasına yatmayın o rüyalar kabusa dönecektir. Bu millet geriye değil ileriye bakıyor" dedi.

DHA