KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde 53 yaşındaki Kerim Civil, kadastro çalışmasının ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilen dedesinden kalma 4 bin 321 metrekare tarla için verdiği hukuk mücadelesini kazandı. Yargıtay 16'ncı Hukuk Dairesi, tarlanın tapusunun Kerim Civil adına kaydına karar verdi.
Ermenek'in Güneyyurt Beldesi'nde oturan ve halk kütüphanesinde memur olarak görev yapan Kerim Civil'in, Balkusan Köyü'nde dedesinden kalma tapusu bulunmayan 4 bin 321 metrekarelik tarla, Güneyyurt ve Balkusan bölgesindeki yaklaşık 3500 taşınmazla birlikte 2008 yılında yapılan kadastro çalışması sonucu Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi. Kerim Civil de, 2014 yılı Haziran ayında tarlanın kendisine devredilmesi için dava açtı. Ermenek Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, tarlanın tapu sicilinin Kerim Civil adına kayıtlanması yönünde karar çıktı. Vakıflar Genel Müdürlüğü ise bu kararı temyiz için Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay 16'ncı Hukuk Dairesi, geçen 24 Şubat günü, temyiz başvurusunu reddedip, yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.
Hukuk mücadelesini kazanan Kerim Civil, Yargıtay tarafından verilen kararın, kendisi gibi aynı durumda olanlar için emsal teşkil edeceğini belirtti.

DHA