TOKAT’ın Erbaa İlçesi'nde Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği’nin ev sahipliğinde yapılan müzayedede 300 farklı tür tavuk ve horoz satışa çıkarıldı.
İlçeye bağlı Karayaka Beldesi'nde Antalya, Kayseri, Adana ve Amasya’da üreticiler tarafından yetiştirilen tavuk ve horozlar müzayede ile satışa çıkartıldı. Türkiye’nin farklı illerinden gelenler, fiyatları 200 liradan başlayan ve bin 500 liraya kadar çıkan süs tavuklarını alabilmek için birbiriyle yarıştı. Müzayedede 'Osmanlı Sultan Tavuğu', 'Malezya Serema', 'Ayan Cemani' cinsi tavuklar yoğun ilgi gördü.
Hobiciliği Türkiye’ye tanıtmak amacıyla müzayede gerçekleştirdiklerini belirten Tokat Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Mustafa Coşkun, ''Etkinliğimizin amacı insanlarımıza, çocuklarımıza, hayvan sevgisini aşılamak. Tavuk ırklarını göstermek. Şu an Türkiye'nin her ilinden, her ilçesinden binlerce kişi akın etti. Geceden gelenler var, şu anda yolda olanlar var. Hepsine burada teşekkür ediyorum bizleri yalnız bırakmadılar. Bizim bir sloganımız var içinde hayvan sevgisi olmayanın insan sevgisi de olmaz. Bizim amacımız para kazanmak değil bu hobiciliği Türkiye’ye tanıtmak. İnsanlara havyan sevgisini aşılamak'' dedi.

DHA