KARS'ın Digor İlçesi Dağpınar Beldesi'nde, köpekler tarafından parçalanan tilkinin yavruları, Doğa Parklar Milli Koruma Şube Müdürlüğü'ne ait Kafkas Yaban Hayatı Uygulama ve Araştırma Rehabilitasyon Merkezi'nde bakım altına alındı. Sağlık durumları iyi olan yavru tilkilerin bakımını gönüllü öğrenciler yapıyor. Bir haftalık tilkiler belli bir olgunluğa geldiklerinde doğal ortama bırakılacak.
Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Yard.Doç.Dr. Ekin Emre Erkılıç, 6 tilki yavrusunun duyarlı bir kişi tarafından kurtarıldığını belirtti. Erkılıç, tarlada çalışan Vedat Bargün'e ait, köpeklerin bir tilkiyi telef ederek yuvasındaki yavrulara da ulaşmaya çalıştığını görünce olaya müdahale ettiğini belirterek şöyle dedi:
'Yuvadaki 6 yavruyu evine götürmüş ve 3 gün boyunca biberonla beslemiş. Gözleri henüz açılmayan ve yaklaşık 1 haftalık oldukları tahmin edilen 6 yavru tilkiyi Vedat Bargün, bize getirip teslim etti. Burada Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne ait Kafkas Rehabilitasyon Merkezi'nde yavrular özel bir ilgiyle bakıma alındı. Bu yavrular 6 haftaya kadar anne bakımına muhtaçlar ve anne tarafından beslenmeleri gerekiyor. Fakat anne olmadığı biz de tabi ki anne sıcaklığının yerine geçecek hiçbir şey yok ama anne sıcaklığını bir nebze olsun sağlayabilmek için ısıtıcı petler ve havlular kullanıyoruz. Yaklaşık 2 haftalık bir süreçte gözleri açılacak olan tilkilerin bakımlarını gönüllü öğrencilerimiz yapıyor. Sütlerini bire bir oranında sulandırıyoruz. İçerisine yumurta sarısı, krema ve çok az miktarda da tuz katarak beslenmelerine dikkat ediyoruz. Yavrular dış yaban hayatı ortamında kendi hayatlarını idame edebilecekleri düzeye geldiklerinde yine Kars Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nce irtibata geçip bunları doğal ortama bırakacağız.'

DHA