Sözcü gazetesine yönelik 19 Mayıs tarihinde düğmesine basılan ve arkadaşımız Gökmen Ulu’nun aylarca cezaevinde tutulmasına sebep olan algı operasyonunun ilk duruşması bugün görülüyor.

Savcılık tarafından hazırlanan ve SÖZCÜ aleyhinde tek bir delil bulunmayan 73 sayfalık iddianameye ilk günden beri tepkiler yağdı. Hatta, savcının tanıklarından olan Fuat Uğur, Türkiye Gazetesinde 5 Ekim'de kaleme aldığı bir yazısında adeta iddianameye isyan etmişti.

NASIL TANIK OLDUĞUNU ANLATTI


Fuat Uğur o günkü yazısında Sözcü iddianamesini ele aldı ve savcının tespitlerine isyan etti. Kendisinin; Rahmi Turan'la girdiği bir köşe yazarı polemiği yüzünden, savcı tarafından ‘tanık’ olarak soruşturmaya dahil edildiğini ve ifadesinde de belirttiği gibi “Sözcü gazetesinin FETÖ ile irtibatlı olduğunu söyleyemem” görüşünü koruduğunu belirten Uğur, iddianameye ilişkin gerekçelerini madde madde sıraladı.

BURAK AKBAY’IN İŞLEMLERİ ANCAK TİCARET KANUNUNU İLGİLENDİRİR


İddianamede; Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay'ın mali işleriyle ilgili MASAK raporunun da bulunduğunu belirten Uğur, “Bu durum çok çok, Ticaret Kanunu, Vergi Usul Kanunu'na aykırılık ya da vergi kaçırma türünden suçlamalara örnek teşkil eder ama bunların FETÖ bağlantısı görünmüyor.” dedi.

“HAKİMLER BU İDDİANAMEYİ KABUL ETMEMELİ, GÖKMEN ULU’YA DA DAHA FAZLA HAKSIZLIK EDİLMEMELİ”


İşte Uğur’un “Sözcü iddianamesi kabul edilir mi?” başlıklı yazısından çarpıcı bölümler; (Yazı iddianame kabul edilmeden bir gün önce kaleme alınmıştı)

“Tabii Sözcü gazetesinin kurt avukatlarının saptadığı bazı konular da var. Misal, “Sözcü'yü kimin kurduğu hususunda üç ayrı görüş var” veya “İddianamede FETÖ kriterlerinden; yani bylock, HTS kayıtları, Bank Asya para yatırma ve şifreli mesajlaşmalar gibi delillere rastlanmıyor” denilmekte. Bir de şunu soruyorlar ve can alıcı nokta: “İddianameye göre Sözcü'yü FETÖ kurdu. Aynı iddianameye göre FETÖ Sözcü'ye sızmış. FETÖ kurduğu bir gazeteye nasıl sızar?”

Halen tutuklu bulunan sözcü muhabiri Gökmen Ulu'nun 15 Temmuz darbe günü yaptığı “Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı evi bulduk” başlıklı haberinin darbecilere bilgi aktarılması olarak nitelemek de bana akılcı gelmiyor. Evet, aynı gün böyle bir haber hakikaten tuhaf. Darbe girişiminden iki gün sonraki yazımda ben de bu tesadüfü ilginç bulduğumu belirtmiştim ama gazeteciler olarak biz biliriz ki bu bir habercilik refleksidir. Kaldı ki darbe yapmaya kalkışmış ve her türlü teknolojik olanağı kullanan FETÖ'cülerin internet sitesi üzerinden haber ileteceklerini düşünmek de akla ziyan geliyor. Telefon ve şifreli haberleşme diye bir sistemin dibini bulmuş bir örgütten söz ediyoruz sonuçta. Kısacası bu iddianame beni tatmin etmedi ve Gökmen Ulu'ya da daha fazla haksızlık edilmemeli.

SONUÇ;HÂKİM KABUL EDER Mİ?


Neyse, benim tahminim hâkimlerin iddianameyi bu haliyle kabul etmeyeceği yönünde. Aslına bakarsanız önerim de bu istikamette. Umarım yanılmam. Bu tür davaların ülkemize ne kadar zarar verdiği ortada. Cumhuriyet davasında boş yere tutuklanan gazeteciler örneğinde olduğu gibi.

[old_news_related_template title="Sedat Ergin: Sözcü gazetesinin FETÖ’cü olduğuna inanalım mı?" desc="Çıktığı ilk günden beri Atatürk'ün izinde, demokrasiden ödün vermeden yayın yapan Sözcü Gazetesi'ne yönelik başlatılan algı operasyonunda bugün tarihi gün. Kripto FETÖ’cülerin suçlamalarıyla sanık sandalyesine oturtulan gazetemiz Sözcü için bugün ilk duruşma İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleştiriliyor. Davayı Türkiye'deki 'gerçek gazeteciler' de yakından takip ediyor. İşte bu gazetecilerden birisi olan Sedat Ergin çelişkilerle dolu iddianameye sahip davayı kaleme aldı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/sedat-ergin-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/sedat-ergin-sozcu-gazetesinin-fetocu-olduguna-inanalim-mi-2079834/"]

[old_news_related_template title="Gökmen'in suçsuzluğunu devlet dört kez ispatladı" desc="26 Mayıs’tan bu yana İstanbul Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan arkadaşımız Gökmen Ulu bugün hakim karşısına çıkıyor. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, arkadaşımız Gökmen Ulu’nun derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/gokmen-ulu-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/gokmenin-sucsuzlugunu-devlet-dort-ispatladi-2079803/"]