İstanbul Valiliği polisin açıklamasına göre en az 1.6 milyon kişinin katıldığı adalet mitingine 175 bin kişinin katıldığını açıkladı.



Daha önce siyasi partilerin düzenlediği mitinglerle ilgili olarak Valilik'ten kalabalıka ilişkin bir açıklama gelmezken adalet mitingi bittikten çok kısa bir süre sonra Valilik 175 bin kişinin mitinge geldiğini belirtti.

İstanbul'a düzenlenen adalet mitingine kaç kişinin geldiği tartışmalarını ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ateşledi. Gökçek Ankara'dan attığı tweette mitinge 82 bin kişinin katıldığını belirtti.

Hükümete yakın yayın organları aynı alanda 3 sene önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı mitinge 2.5 milyon kişinin katıldığını belirtmişti.

İstanbul'da daha önce düzenlenen büyük mitingler için Valilik'in sayı açıklamaması ise dikkat çekti.

[old_news_related_template title="Melih Gökçek'in miting hesabı" desc="Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adalet mitingine katılımın az olduğunu belirterek miting alanının 82 bin 500 kişi aldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başbakanlığı döneminde aynı alanda miting yapmış hükümete yakın gazeteler katılımın 2.5 milyon olduğunu belirtmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/ph12hp21hp21hp12hp.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/melih-gokcekin-miting-hesabi-1926370/"]

[old_news_related_template title="Adalet için 10 maddelik manifesto" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Maltepe’de milyonlarca kişinin katıldığı mitingdeki konuşmasında “Kimse bu yürüyüşün son olduğunu düşünmesin. Korku duvarlarını yıkacağız. Bu yürüyüş bizim ilk adımımız” dedi ve 10 maddelik talebini sıraladı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/kilicdaroglu-manifesto-kapak.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/adalet-icin-10-maddelik-manifesto-1926752/"]