Babalar Günü için çok kısa bir süre kala Google üzerinden "Babalar Günü ne zaman?" sorusu sık sık aratılıyor. Peki Babalar Günü kaç haziranda kutlanacak? Babalar Günü için hangi hediyeler alınaiblir? Babalar Günü ne zamandan beri kutlanıyor? İşte babalar için büyük önemi olan bugün için merak edilenler...

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Haziran ayının 3. pazarında kutlanan Babalar Günü yaklaşıyor. Bu sene Babalar Günü 18 Haziran Pazar günü kutlanacak. Birçok kişi Babalar Günü için babasına hediyeler alacak ve onlara güzel bir gün geçirtmeye çalışacak. Peki Babalar Günü ilk olarak ne zaman kutlandı?

BABALAR GÜNÜ TARİHİ

Babalar Günü‘nün bugüne taşınan geleneksel kutlama sürecinin başlangıcı ile ilgili söylentiler sadece Batı Virginia’daki maden kazası ile sınırlı değil. Çok değil kazayı takip eden birkaç yıl sonra, 1910’a gelindiğinde Washington’lu Sonara Smart Dodd, Sivil Savaş Veterineri olarak çalışan ve 6 kardeşi ile birlikte kendisini tek başına büyüten babasına, tıpkı anneler günü gibi özel bir gün hediye etmek istemesiyle geliştiği de biliniyor… Sonara Smart Dodd; annesinin doğum yaparken ölümünün ardından babasının, nasıl da son derece cesur ve sevgi dolu bir biçimde kendisini ve kardeşlerini büyüttüğünü tüm dünyaya duyurmak için böylesi bir gün düzenliyor. Böylece resmi olarak ilk Babalar Günü 19 Haziran 1910’da kutlanıyor…

BABALAR GÜNÜ HEDİYE TAVSİYELERİ

Alacağınız hediyeyi kişiselleştirerek daha önce aldığınız hediyelerden farklı bir hale getirebilirsiniz. Örneğin babalar günü için babanıza alacağınız kol düğmesinde isminin baş harfleri olabilir, kutusunda sizin ona mesajınız yazabilir. Her gün iş yaşamında kullandığı kartvizitliğinin yerine isminin yazılı olduğu bir gümüş kartvizitlik de babalar günü için ideal bir hediye olabilir. İlk defa Babalar Günü‘nü kutlayacaklara esprili baskılı bir t-shirt armağan edebilirsiniz. Yeni doğan bebeğe de yine aynı tarz bir body ile baba oğul- baba kız bir takım hediye alabilirsiniz. Ya da Babalar Günü‘nde babanızın en sevdiği bir filmin posterine resmiyle bir montaj yaptırtıp ona etkileyici bir hediye alabilirsiniz.

EN GÜZEL BABALAR GÜNÜ MESAJLARI

Fedakârlık, sevgi, sabır ve güzellik ne demek tarif et derlerse; babam derdim canım babam seni bir gün değil her gün çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun.
Sabırlısın, sıcaksın, şefkatlisin, koruyucumsun, bağışlayansın.. Biricik babamsın. Seni çok seviyorum.
Hayatın anlamı ve tüm güzelliklerini öğreten adam, benim sevgili babam. Babalar günün kutlu olsun.
Senin gibi bir babaya sahip olduğum için ne kadar şanslı olduğumu her zaman bileceğim. Seni seviyorum canım babacığım.
Bugün başardığım ve elde edebildiğim her şeyde senin payın var. Babalar günün kutlu olsun.
Kalbi sevgi dolu, sevecen, cömert, kibar, kucağı sıcak, anlayışlı, şefkatli. Bu vasıfların tümünü taşıyan tek erkeksin. Ben ona baba diye sesleniyorum. Benim için dünyadaki en özel erkek! Babalar günün kutlu olsun canım babacım…
Ateşin yaktığından, güneşin hareket ettiğinden, gerçeğin bir yalan olduğundan şüphelen ama benim seni sevdiğimden asla şüphelenme babacığım, babalar günün kutlu olsun…
Üzerine sabır tohumu ekip sevgiyle suladığın gülünün bilmeni istediği bir şey var. Seni çok ama çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun.
Sınırsız bir sevgi, anlatılmaz bir sevgiyle beni seven babam, sana layık olmak için yaşıyorum. Babalar günün kutlu olsun.
Evimizin güneşi bir tanesisin canım babam, kucak dolusu sevgi ve saygılarımla kocaman öpüyorum. Babalar günün kutlu olsun.
Fedakârlık, sevgi, sabır ve güzellik ne demek tarif et derlerse; babam derdim canım babam seni bir gün değil her gün çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun.
Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış. Sana her seslenişimde ya acım diniyor ya da sevgim coşuyor. Babalar günün kutlu olsun.