Microsoft’un Xbox One konsolunun geliştirilmiş hali olan Scorpio şu ana kadar gördüğümüz en güçlü konsol olacak. Önümüzdeki yılbaşında yani neredeyse bir yıl sonra piyasaya çıkması beklenen Scorpio, Xbox One içeriğini çok daha güzel grafiklerle oynatabilecek. Çünkü Xbox Scorpio 4K grafik kalitesinde görseller oluşturmak için tasarlandı.

Konsolun sahip olduğu işlemci gücü, kuşkusuz bir şekilde Microsoft’un sanal gerçeklik çalışmalarında aktif bir rol oynayacak. Xbox Scorpio daha güçlü merkezi işlemciye sahip olması nedeniyle, Sony’nin 4K kalitesini hedefleyen yeni konsolu PlayStation 4 Pro’dan en azından kâğıt üzerinde daha güçlü görünüyor. Scorpio, benzer biçimde, 320 GB bellek genişliği ve daha güçlü grafik işlemcisi ile yeni PlayStation modeline göre avantajlı bir sistem potansiyeli sunuyor.

İlgili haber: Oyun pazarının yeni gözdesi artırılmış gerçeklik

Daha önceki Xbox, Xbox 360 ve Xbox One modelleri kasım ayında piyasaya çıkmıştı. Xbox One’ın küçük modeli olan Xbox One S’in yakın zamanda piyasa çıktığını da düşünürsek Scorpio’nun da bu yılın kasım ayında piyasaya çıkma ihtimali büyük.

Xbox Scorpio için henüz bir fiyat açıklanmadı. Sony’nin yeni PlayStation 4 Pro konsolunun satış fiyatı 399 dolar olacak. Standart PlayStation konsoluysa 299 dolardan satılıyor. Piyasaya yeni çıkan Xbox One S konsolu da 299 dolardan satılıyor. Scorpio’nun da PlayStation 4 Pro’ya benzer bir fiyattan piyasaya sürülmesini bekliyoruz.

Xbox Scorpio, Xbox One için çıkan bütün oyunları ve aksesuarları destekleyecek. Sony de yeni konsolu için benzer bir politika uyguluyor. Bu nedenle konsollarını güncellemeye karar veren oyuncuların herhangi bir kaybı olmayacak. Bununla birlikte Microsoft’un Scorpio’yu geliştirme nedenlerinden birinin VR teknolojisi olduğunu biliyoruz. Bu yüzden piyasaya çıkacak sanal gerçeklik başlığı Xbox Scorpio’da çalışırken Xbox One’da çalışmayabilir. Microsoft bu konuya henüz bir açıklık getirmedi.

Microsoft’un Xbox oyunları hem Xbox hem de Windows 10 platformlarında çalışacak şekilde tasarlanıyor. Bu nedenle evinizde 4K görsel oluşturabilen veya VR başlıklarını kullanabildiğiniz bir bilgisayar varsa Xbox Scorpio cazibesinin çoğunu kaybediyor. Bu durum, piyasada bilgisayarda oynayamayacağınız oyunlara sahip PlayStation 4 ve Nintendo Switch gibi konsollar varken, üzerine düşünülmesi gereken bir konu olabilir. Yine de 4K görsel gösterme gücüne sahip televizyon fiyatlarının da çok pahalı olduğunu unutmamak lazım. Bu açıdan Microsoft’un oyuncular için alternatiflere sahip olması iyi bir gelişme.

Xbox Scorpio’nun, konsol jenerasyonlarının sonu olabileceği konusu başka bir ilginç nokta. Xbox pazarlama sorumlusu Aaron Greenberg yaptığı açıklamada, “konsol jenerasyonların olmadığı bir gelecek” düşündüklerini söyledi. Yakın gelecekte uzun konsol jenerasyonları yerine kısa aralıklarla piyasaya sürülen farklı donanımlara sahip konsollar görmeye başlayabiliriz.

[old_news_related_template title="PlayStation 4 Pro kaç paralık bir bilgisayara denk geliyor?" desc="PlayStation 4, 50 milyonluk satış barajını geçti ve müthiş bir başarıya imza attı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/playstation.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/teknoloji/playstation-4-pro-kac-paralik-bir-bilgisayara-denk-geliyor-1561673/"]