İsrail ordusundan yapılan açıklamada, ABD'den gelen inceleme heyetinin yakıt dolum sisteminde tespit ettiği arızanın düzeltildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca uçakların İsrail'e ait olduğu söylenirken F-35 jetlerinin operasyona hazır bir şekilde yerde beklediği duyuruldu.

PENTAGON PARÇA DEĞİŞİKLİĞİNİ DUYURMUŞTU

Daha öncesinde Pentagon, savaş jetlerinin arızalı olduğu belirtilen mekanizma tüplerinin kontrol edileceği ve gerekli görüldüğünde parça değişikliği yapılacağını belirtmişti.

[old_news_related_template title="ABD ve İsrail F-35 uçuşlarını askıya aldı" desc="Geçen hafta Güney Carolina eyaletinde bir F-35B tipi savaş uçağının düşmesinden sonra ABD ve uluslararası ortaklara ait tüm F-35 uçaklarının uçuşu askıya alındı. Bu karardan kısa bir süre sonra İsrail de elindeki aynı tipteki uçakların uçuşlarını durdurma kararı aldığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/f-35-1_16_9_1539289351.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abd-ve-israil-f-35-ucuslarini-askiya-aldi-2675654/"]

NE OLMUŞTU?

ABD Deniz Piyadeleri'ne ait bir F-35B savaş uçağı 28 Eylül'de Güney Karolayna'daki eğitim uçuşu sırasında düşmüş, pilot paraşütle atlayarak kurtulmuştu. Olay, F-35 tipi uçakların tarihinde bir ilk olmuştu. Reuters