Geçtiğimiz aya damga vuran olayların başında Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'ydı... Etkinliğin son gününde Moskova'daki final maçında ise ilginç bir olay yaşanmıştı. Pussy Riot isimli punk grubu üzerlerinde resmi kıyafetler varken sahaya girdi ve ortalığı karıştırdı.

Birçok siyaset uzmanı ve analist tarafından Rusya Devlet Başkanı Putin'in imajını iyileştirme çalışması olarak kullanmakla suçladığı Dünya Kupası'nda yaşananların ardından göstericiler Veronika Nikulshina, Olga Kuracheva ve Olga Pakhtusova gözaltına alınmıştı.

Dünya Kupası'nın final maçında sahaya çıkan Pussy Riot ekibi yaka paça gözaltına alınmıştı. Dünya Kupası'nın final maçında sahaya çıkan Pussy Riot ekibi yaka paça gözaltına alınmıştı.


Göstericilere 15 gün hapis cezası verilirken dün akşam saatlerinde bu süre doldu. Üç gösterici büyük bir neşeyle hapishaneden tahliye olurken karşılarında polisleri görünce neye uğradığını şaşırdı. Üç kadın özgür kalmanın mutluluğunu yaşarken polisler üç kadının tekrar gözaltına alındığını açıkladı. Göstericiler duruma itiraz ederek polisle tartışmaya başlasa da kısa süre sonra 3'ü de polis araçlarına bindirilerek uzaklaştırıldı.

3 kadın tekrar gözaltına alınırken, konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. 3 kadın tekrar gözaltına alınırken, konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.


Konuyla ilgili olarak Rus makamlar bir açıklamada bulunmadı.